Βάσω Παπανδρέου σε Άκη Τσοχατζόπουλο: Λυπάμαι πολύ για σένα και το ΠΑΣΟΚ

Με την κατάθεση του Γιάννου Παπαντωνίου συνεχίστηκε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας η υπόθεση για τις μίζες στα εξοπλιστικά επί εποχής Άκη Τσοχατζόπουλου.

«Η πρωτόδικη απόφαση ήταν φοβερή και συνταρακτική» ανέφερε στο δικαστήριο το άλλοτε πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ,

που διαδέχθηκε τον κ. Τσοχατζόπουλο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ο κ. Παπαντωνίου κράτησε -μετά τους Βάσω Παπανδρέου, Ευάγγελο Βενιζέλο και Κώστα Σημίτη, που επίσης κατέθεσαν στο δικαστήριο την προηγούμενη εβδομάδα- σαφείς αποστάσεις από τα πεπραγμέμενα του Ακη Τσοχατζόπουλου, αποφεύγοντας ωστόσο να πάρει ευθέως θέση για όσα καταλογίζονται στον κατηγορούμενο πρώην υπουργό.

Χαρακτηριστική ήταν η αποστροφή του λόγου του, όταν ρωτήθηκε σχετικά από τον κ. Φραγκίσκο Ραγκούση για τον εάν μπορούν να αποδοθούν ευθύνες στην εντολέα του, Βίκυ Σταμάτη, για την υπό διερεύνηση υπόθεση. «Δεν θα αποκαταστήσω εγώ το δικαστήριο» απάντησε ο κ. Παπαντωνίου, ενώ σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ανέφερε πως με τους χειρισμούς του κατάφερε να διορθώσει τη «λαμογιά που είχαν κάνει οι Ρώσοι», κατά την εκτέλεση της σύμβασης για τα αντισταθμιστικά ωφελήματα για τους TOR-M1.

«Ήμουν μέλος του ΚΥΣΕΑ για 11 χρόνια» ανέφερε ο κ. Παπαντωνίου και συνέχισε: «Η ύπαρξη του ΚΥΣΕΑ είναι καθοριστικής σημασίας. Είναι ευρωπαϊκός και διεθνής θεσμός». Αναφερόμενος στην υπόθεση των TOR-M1, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ -που το επίδικο διάστημα ήταν υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σημίτη- επισήμανε πως δεν υπήρχε κανένα στοιχείο για δωροδοκία στην εξεταστική επιτροπή, όχι μόνο για το ΠΑΣΟΚ, αλλά για κανένα κόμμα.

Με προσεκτικές διατυπώσεις και μετρημένα λόγια, ο κ. Παπαντωνίου ανέφερε πως «τότε δεν ήταν τίποτα γνωστό, καθώς μόνο όταν έγιναν οι δίκες στη Γερμανία και τη Ρωσία, άρχισε να γίνεται γνωστή η υπόθεση».

Στη συνέχεια, ο κ. Παπαντωνίου έκανε λόγο για «ανωμαλία» στην εκτέλεση της σύμβασης για τα αντισταθμιστικά ωφελήματα για το οπλικό σύστημα TOR-M1. Είπε στο δικαστήριο: «Μόλις έλαβα γνώση αυτής της ανωμαλίας για τα αντισταθμιστικά, πήγα στη Ρωσία και ήρθα σε συνεννόηση με τον ομολογό μου, τον κ. Ιβανόφ. Αμέσως αντικατέστησε την εταιρεία που είχε κάνει τη λαμογιά με μια άλλη που έκανε τα αντισταθμιστικά. Η Ρωσία πλήρωσε δυο φορές. Υπήρξε μια τεράστια απάτη. Επέλεξα την πολιτική λύση. Είδα ότι τα αντισταθμιστικά δεν εκτελούνταν, άρα η Ελλάδα δεν εισέπραττε αυτά που έπρεπε να εισπράξει» τόνισε ο πρώην υπουργός.

Βάσω Παπανδρέου: Άκη λυπάμαι για σένα και το ΠΑΣΟΚ

Νωρίτερα, ολοκλήρωσε την κατάθεσή της στο δικαστήριο η Βάσω Παπανδρέου. «Λυπάμαι πάρα πολύ και για εσένα και για το ΠΑΣΟΚ. Λυπάμαι αφάνταστα» είπε η μάρτυρας απευθυνόμενη στον Άκη Τσοχατζόπουλο και του γύρισε την πλάτη, αποχωρώντας από το δικαστήριο.

Και όλα αυτά, ενώ ο Άκης Τσοχατζόπουλος λίγο νωρίτερα, είχε ζητήσει το λόγο για να την ευχαριστήσει που ήρθε στο δικαστήριο.

Β. Παπανδρέου: Κύριε Τσοχατζόπουλε δεν κατηγορήστε για τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ ούτε για τη διαδικασία, αλλά για δωροδοκία...

Α. Τσοχατζόπουλος: Αυτό είναι άλλο θέμα...

Β. Παπανδρέου: Για την υλοποίηση κατηγορήστε.

Α. Τσοχατζόπουλος: Εγώ έχω άλλη άποψη, καμία δωροδοκία δεν υπήρξε.

Β. Παπανδρέου: Μακάρι να είναι ψέματα. Λυπάμαι πάρα πολύ για εσένα και το ΠΑΣΟΚ, λυπάμαι αφάνταστα.

Α. Τσοχατζόπουλος: Το Συμβούλιο Άμυνας εισηγείται. Την απόφαση λαμβάνει το ΚΥΣΕΑ.

«Έδωσα τη ζωή μου για το ΠΑΣΟΚ»

Στην κατάθεσή της η κυρία Παπανδρέου ανέφερε ακόμη: «Εγώ έδωσα τη ζωή μου για το ΠΑΣΟΚ, όπως και όλος ο κόσμος. Το να καταρρέει αυτό που αγωνίστηκες ολόκληρη τη ζωή σου είναι πολύ σημαντικό».

Η ίδια, επικαλούμενη την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση, αλλά και αποφάσεις γερμανικών δικαστηρίων, εμφανίστηκε πεπεισμένη ότι «μερικά πράγματα αποδεικνύονται και αποδείχτηκαν» σχετικά με τη δωροδοκία του Άκη Τσοχατζόπουλου.

The post Βάσω Παπανδρέου σε Άκη Τσοχατζόπουλο: Λυπάμαι πολύ για σένα και το ΠΑΣΟΚ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα