Το πλυντήριο πλένει τα ρούχα αλλά είναι γεμάτο μικρόβια: Πως να το απολυμάνετε σε δέκα λεπτά

Μπορεί το πλυντήριο ρούχων να χρησιμοποιείται για το πλύσιμο των ρούχων, αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι καθαρό.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως όταν πλένουμε τα ρούχα μας, το βασικότερο όλων είναι το στέγνωμα που πρέπει να γίνεται στον ήλιο ενώ είναι απαραίτητο όλα να σιδερώνονται επειδή τα μικρόβια φεύγουν με την θερμότητα. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι μετά το πλυντήριο, τα ρούχα μας έχουν περισσότερα μικρόβια από πριν.

Εκτός από το σιδέρωμα και το στέγνωμα στον ήλιο, είναι απαραίτητο και

το πλυντήριο να είναι καθαρό. Πολλές φορές συσσωρεύονται μικρόβια και σε κάποιες περιπτώσεις, με τον καιρό, το πλυντήριο μυρίζει άσχημα.
Άλλες πάλι φορές μαζεύονται νερά με σαπουνάδες μέσα στα λάστιχα και από αυτά δημιουργείται μούχλα. Για να καταλάβετε αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο στο δικό σας πλυντήριο αρκεί να ανοίξετε την πόρτα του πλυντηρίου. Αν μυρίζει σαν φρέσκα λουλούδια, τότε δεν χρειάζεται πλύσιμο. Σε αντίθετη περίπτωση, πρέπει να βάλετε μπροστά το καθάρισμα, σύμφωνα με το spirossoulis.com.

Για να καθαρίσετε το πλυντήριο σας φτιάξτε ένα μείγμα με ένα μέρος χλωρίνης και δέκα μέρη νερού. Βάλτε το μείγμα μέσα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και με αυτό ψεκάστε τα λάστιχά του. Αν δεν μπορείτε να ψεκάσετε σε όλο το λάστιχο, δοκιμάστε να βάλετε κάποια ποσότητα από το απορρυπαντικό που φτιάξατε σε ένα πανί και με αυτό να περάσετε την επιφάνεια του λάστιχου.

Αν δείτε ότι το πανί βγαίνει βρώμικο τότε θα πρέπει να συνεχίσετε να ψεκάζετε και να σκουπίζετε μέχρι να είναι τελείως καθαρό. Αν δεν είστε φαν της χλωρίνης και δεν έχετε μεγάλο πρόβλημα γλίτσας, μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε λευκό ξύδι με νερό.

Αν καθαρίζοντας τα λάστιχα βρήκατε βρομιά, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρχει και σε άλλα σημεία στο εσωτερικό του πλυντηρίου. Βάλτε 1 φλ. χλωρίνη στην υποδοχή του απορρυπαντικού στο πλυντήριο και βάλτε το σε λειτουργία. Βάλτε το να δουλέψει σε γρήγορο πρόγραμμα με καυτό νερό. Αν μετά το τέλος του πλυντηρίου υπάρχει ακόμα γλίτσα, βάλτε ακόμα ένα πλυντήριο.

Αφού τελειώσετε με το καθάρισμα να θυμάστε πως για να μην ξαναδημιουργηθεί βρωμιά και μούχλα στο πλυντήριο σας, θα πρέπει να θυμάστε να αφήνετε ανοιχτή την πόρτα του πλυντηρίου κάθε φορά που αυτό τελειώνει.

The post Το πλυντήριο πλένει τα ρούχα αλλά είναι γεμάτο μικρόβια: Πως να το απολυμάνετε σε δέκα λεπτά appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα