Βαρουφάκης: Θα πληρώσουμε κανονικά το ΔΝΤ – Καταληκτική ημερομηνία διαπραγμάτευσης η 30η Ιουνίου

Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα πληρώσει κανονικά τις υποχρεώσεις της προς το ΔΝΤ και τον Ιούνιο έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm.

Ο υπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε χαρακτηριστικά: «Μην σκοτίζεστε με τέτοια θέματα. Αφήστε τον υπουργό Οικονομικών να ανησυχεί». Και στη συνέχεια διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει απολύτως κανένα πρόβλημα, λέγοντας: »Δεν σας έχουμε εκπλήξει τόσο

καιρό. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα».

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, που ζήτησε να μην ακούμε στην Ελλάδα διάφορες διαρροές και φήμες, η καταληκτική ημερομηνία της διαπραγμάτευσης είναι η 30η Ιουνίου. Επισήμανε ότι οι συζητήσεις προχωρούν κανονικά και διευκρίνησε ότι υπάρχουν ακόμη σημαντικές διαφωνίες.

Ειδικότερα για το θέμα του ΦΠΑ ο υπουργός διευκρίνισε ότι από χθες (Πέμπτη) οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει στο μοντέλο υπολογισμού χωρίς όμως να έχουν συμφωνήσει ακόμη στην ελληνική πρόταση που έχει τρεις συντελεστές και θα φέρει στα δημόσια ταμεία 900 εκατομμύρια περισσότερα για φέτος.

Κι όμως συμπλήρωσε η πρόταση αυτή έχει αναδιανεμητικό χαρακτήρα ελαφρύνοντας ουσιαστικά τα χαμηλότερα εισοδήματα. Η Ελλάδα προτείνει μείωση συντελεστών στα τρόφιμα και την εστίαση και αύξηση σε τομείς όπως ο τουρισμός, αλλά όχι επάνω από τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά επίπεδα.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη οι δανειστές δεν την έχουν αποδεχθεί ακόμη καθώς είναι κολλημένοι στην υφεσιακή λογική του παρελθόντος.

Σε άλλα ζητήματα, σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη:

Έχει αποσυρθεί οριστικά η πρόταση για επιβολή φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές που από την πρώτη στιγμή συνάντησε την «καταιγιστική του άρνηση».Η κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει οριστικά τι θα κάνει με τον ΕΝΦΙΑ που πάντως διατηρείται.Η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί ότι είναι αναγκαστικό να μην αρθούν ακόμη μέτρα που προκαλούν αδικίες για να μην προκύψουν νέες αδικίες.Αποκάλυψε ότι έχει επιλεγεί ο νέος εκπρόσωπος της χώρας στο ΔΝΤ αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει το όνομά του ή να επιβεβαιώσει ότι θα είναι η κυρία Έλενα Παναρίτη.

The post Βαρουφάκης: Θα πληρώσουμε κανονικά το ΔΝΤ – Καταληκτική ημερομηνία διαπραγμάτευσης η 30η Ιουνίου appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα