Ο μεγαλύτερος φόβος του Μπιλ Γκέιτς μπορεί να… σκοτώσει 33 εκατ. ανθρώπους σε 250 μέρες

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου θα μπορούσε να μη δίνει δεκάρα για τους κινδύνους από τους οποίους απειλείται η ανθρωπότητα, καθώς ακόμα και η… μετακόμιση στο φεγγάρι δεν είναι ανέφικτη για αυτόν.

Για τον φιλάνθρωπο Μπιλ Γκέιτς όμως, οι ευαισθησίες και ανησυχίες για το κοινό συμφέρον αποτελούν προέκταση της φύσης του και αυτές εξέφρασε σε συνέντευξη του στο Vοx.com, τονίζοντας ότι ο άνθρωπος παραμένει εξαιρετικά ευάλωτος στην εξάπλωση μιας θανατηφόρας επιδημίας.

«Υπολογίζω ότι οι πιθανότητες για έναν πυρηνικό πόλεμο κατά τη διάρκεια της ζωής μου είναι

αρκετά χαμηλές, θεωρώ όμως πολύ πιθανό να εμφανιστεί μια μεγάλη επιδημία τις επόμενες δεκαετίες», δήλωσε ο 59χρονος ιδρυτής της Microsoft. Συγκεκριμένα, εκτίμησε ότι οι πιθανότητες «για μια επιδημία, πολύ χειρότερη από τον Έμπολα, είναι πάνω από το 50% όσο ζω». Χαρακτήρισε «τρομακτικό» να αναλογιστεί κανείς το πόσο απροετοίμαστος ήταν ο κόσμος για να αντιμετωπίσει τη μόλυνση από τον Έμπολα και έκανε μια αναδρομή στο παρελθόν.

«Η τελευταία θανατηφόρα πανδημία ήταν η ισπανική γρίπη. Μεταξύ του 1918 και του 1919 ήταν η βασική αιτία θανάτου για τουλάχιστον 20 με 40 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, πολύ περισσότερα θύματα ακόμη και από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτό που είναι ακόμη πιο φοβερό είναι ότι ακόμη δεν ξέρουμε από πού προήλθε αυτή η γρίπη, απλώς πήρε αυτό το όνομά επειδή ο ισπανικός Τύπος αναφέρθηκε πρώτος σε αυτή την επιδημία».

Μολονότι η επιστήμη και η ιατρική έρευνα βρίσκονται πια έτη φωτός μπροστά από εκείνη την εποχή, ο Γκέιτς θεωρεί ότι ο κόσμος είναι σήμερα ακόμη πιο ευάλωτος σε μια επικείμενη μολυσματική καταστροφή. «Σήμερα περνούν τα σύνορα τουλάχιστον 50 φορές περισσότεροι άνθρωποι συγκριτικά με το 1918. Δημιουργήσαμε, ευρέως, το πιο επικίνδυνο περιβάλλον που θα μπορούσαμε ποτέ να έχουμε στην ιστορία του ανθρώπινου είδους και η ταχύτητα εξάπλωσης μιας επιδημίας, όπως η ισπανική γρίπη θα ήταν τρομακτική. Θα μπορούσε να σκοτώσει 33 εκατομμύρια ανθρώπους σε 250 ημέρες, όσο δηλαδή είναι ο πληθυσμός του Καναδά…»

The post Ο μεγαλύτερος φόβος του Μπιλ Γκέιτς μπορεί να… σκοτώσει 33 εκατ. ανθρώπους σε 250 μέρες appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα