Βαριά η καμπάνα της Εφορίας – Τι περιμένει όσους δεν πληρώσουν σήμερα φόρους και τέλη

Λίγες είναι ακόμη οι ώρες που έχουν στην διάθεσή τους οι Έλληνες φορολογούμενοι για να ολοκληρώσουν τις συναλλαγές τους με τον ελληνικό δημόσιο. Ακόμη δεν υπάρχει οποιαδήποτε αναφορά για παράταση των ημερομηνιών που οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα μπορούν να προμηθευθούν τα τέλη κυκλοφορίας τους, αν και σχετική ερώτηση στον Γραμματέα Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη η απάντηση ήρθε αρνητική.

Έτσι, τελευταία μέρα και σε εφορίες και τράπεζες

επικρατεί το αδιαχώρητο επικράτησε με τους φορολογούμενους να σπεύδουν να πληρώσουν φόρους ή τέλη, να παραλάβουν τον κλειδάριθμο, να παραδώσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων. Τι γίνεται όμως άραγε με όσους δεν τα καταφέρουν, επαναπαυθούν σε μία παράταση που δεν έρθει ποτέ ή απλά δεν έχουν να πληρώσουν; Τσουχτερές οι κυρώσεις που θα δεχθούν, που όμως θα μπορούν να τις μετριάσουν μέσω ειδικών ρυθμίσεων που προσφέρει η φορολογική νομοθεσία.

Αναλυτικά οι κυρώσεις που περιμένουν τους φορολογούμενους που δεν θα εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους:

1 από 3 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Πληρωμή τέλους κυκλοφορίας οχήματος

Ο φορολογούμενος που δεν θα πληρώσει το τέλος κυκλοφορίας του οχήματός του θα διαπιστώσει ότι από το νέο έτος θα του έχει βεβαιωθεί το διπλάσιο τέλος. Για παράδειγμα, ο φορολογούμενος που έχει στην κατοχή του ένα ΙΧ επιβατικό 1.300 κυβικών εκατοστών και δεν πληρώσει εμπρόθεσμα το τέλος κυκλοφορίας των 135 ευρώ που αναλογεί στο όχημά του θα κληθεί να πληρώσει το ποσό των 270 ευρώ, δηλαδή το διπλάσιο. Για οχήματα μεγαλύτερου κυβισμού ο διπλασιασμός αυτός είναι πιο τσουχτερός καθώς και το τέλος είναι πολύ μεγαλύτερο (π.χ. στα οχήματα άνω των 4.000 κυβικών εκατοστών αναλογεί ετήσιο τέλος 1.320 ευρώ).

Keywords
Τυχαία Θέματα