Τρίτο πακέτο βλέπει η Guardian: Aισιόδοξος o Σαμαράς αλλά η προεδρία της ΕΕ θα σας δυσκολέψει

Απόλυτα βέβαιος εμφανίσθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός για το οικονομικό μέλλον της Ελλάδας κατά την χθεσινή του ομιλία σε σκοπό να στείλει το δικό του πρωτοχρονιάτικο μήνυμα με ευχές για όλους τους Έλληνες πολίτες. Μίλησε για ένα βιώσιμο χρέος την ίδια στιγμή που οι ξένοι αναλυτές δεν σταματούν να μιλούν για νέα

βοήθεια, ιδιαίτερα από τη στιγμή που το 2014 η χώρα θα βρίσκεται στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μάλιστα στην οικονομική ανάλυση του Guardian λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου, γίνεται αναφορά στον τρόπο που ο Έλληνας πρωθυπουργός προσεγγίζει και επιχειρεί να πείσει τον ελληνικό λαό αναφέροντας τον δικό τους αντίλογο γράφοντας χαρακτηριστικά: «Ο Σαμαράς είπε στους πολύπαθους Έλληνες ότι έφτασαν στο τέλος του σχεδίου οικονομικής βοήθειας, έπειτα από τέσσερα χρόνια λιτότητας και ότι το νέο έτος θα φέρει την προοπτική της ομαλότητας».

Ακόμη οι αναλυτές μιλούν για το τρίτο πακέτο βοήθειας που θα φθάσει με το 2014 στην Ελλάδα, κάτι που οι κυβερνητικές πηγές αλλά και οι αρμόδιοι υπουργοί το απέκλεισαν από την πρώτη στιγμή. Βέβαια, αγκάθι παραμένει ακόμη το γεγονός πως Ελλάδα και Τρόικα δεν έχουν δώσει ακόμη τα χέρια δίνοντας έτσι στους δανειστές τον αέρα να ζητούν περαιτέρω μέτρα και να αναγκάζει την Ελλάδα να μάθει «κολύμπι» μόνη της.

Keywords
Τυχαία Θέματα