Τζάκι Κένεντι: Βότκα χάπια και αυτοκτονικές τάσεις

Ο χειμώνας του 1963 που ακολούθησε τη δολοφονία του συζύγου της ήταν ο πιο δύσκολος για τη Τζάκι Κένεντι. Σύμβολο δύναμης για ένα ολόκληρο έθνος που θρηνούσε για τη δολοφονία του ηγέτη του την ίδια στιγμή ήταν μια γυναίκα που ζούσε ένα βαρύτατο τραυματικό σοκ, αντιμέτωπη με εφιάλτες.

Ζούσε ξανά και ξανά τα δευτερόλεπτα της δολοφονίας, θρηνούσε, έβρισκε παρηγοριά στη βότκα και προσπαθούσε να προσδιορίσει ξανά τον εαυτό της, για πρώτη φορά μετά από χρόνια ως κάτι διαφορετικό από έτερο ήμισι

του JFK. Mία νέα βιογραφία της Πρώτης Κυρίας που προδημοσιεύει το Vanity Fair, ρίχνει φως στη σκοτεινή αυτή περίοδο με πολλές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες .

Η συγγραφέας Barbara Leaming μίλησε με ανθρώπους από το στενό κύκλο της Τζάκι και έμαθε τα πάντα για τις σκέψεις αυτοκτονίας, την απόγνωση και τα μεθύσια. Εμενε ξάγρυπνη και ζούσε ξανά και ξανά τη σκηνή της δολοφονίας. Κυρίως τα καθοριστικά 3,5 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που η πρώτη σφαίρα χτύπησε το αυτοκίνητο και μετά η δεύτερη χτύπησε θανάσιμα τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Προσπαθούσε να εξηγήσει το γιατί και κυρίως να δει αν υπήρχε ένας τρόπος διαφυγής από αυτό που συνέβη. Ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο πυροβολισμό, μπορούσε να έχει κάνει και για να είναι ακόμη ζωντανός ο πρόεδρος; Όσο απίστευτο και αν φαίνεται η Τζάκι θεωρούσε τον εαυτό της υπεύθυνο για το θάνατο του συζύγου της. Έπρεπε να είχε καταλάβει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Γιατί στο Ντάλλας την είχαν υποδεχθεί με ένα μπουκέτο κατακόκκινα τριαντάφυλλα, ενώ σε όλους τους άλλους σταθμούς της περιοδείας του προεδρικού ζεύγους της είχαν δώσει κίτρινα…

Σύντομα, μετά τη δολοφονία του Κένεντι στις 22 Νοεμβρίου του 1963 αναγκάστηκε να αφήσει τον Λευκό Οίκο και να φιλοξενηθεί στο σπίτι του αντιπροέδρου. Κλάματα, κατάθλιψη,και ήταν τα συστατικά των ημερών. Όπως θα εξομολογείτο στον ιερέα που είχε τελέσει την κηδεία του Κένεντι έκανε σκέψεις αυτοκτονίας.

Παράλληλα ένιωθε την αφόρητη πίεση της κοινής γνώμης: Είχε γίνει σύμβολο δύναμης, τα φώτα ήταν στραμμένα μόνο επάνω της, ήταν πια η πρωταγωνίστρια. Κάθε κίνησή της βρισκόταν κάτω από ένα διαρκή προβολέα. Έξω από το σπίτι που φιλοξενείτο, μέρα νύχτα συγκεντρωνόταν κόσμος που ήθελε να της συμπαρασταθεί, κάποιοι από αυτούς ήθελαν να την αγκαλιάσουν, τόσο εκείνη όσο και τα παιδιά της. Φίλοι και συγγενείς ένιωθαν πως κάθε διάλογος μαζί της ήταν σα να κάνεις πατινάζ σε πάγο έτοιμο να σπάσει: Ανά πάσα στιγμή μπορούσε να καταληφθεί από ένα κύμα οργής ή από έναν χείμαρρο δακρύων.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο ToraTora.gr

The post Τζάκι Κένεντι: Βότκα χάπια και αυτοκτονικές τάσεις appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα