«Τσουνάμι» συλλήψεων για χρέη στο Δημόσιο

Ο ηθοποιός Γιάννης Βούρος, ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγούδημος και δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ερρίκος Ντυνάν, συνελήφθησαν σήμερα για χρέη προς το Δημόσιο.

Ο πρόεδρος του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και ηθοποιός Γιάννης Βούρος, συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι για χρέη του ΚΘΒΕ τα οποία αφορούν την μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ.

Σύμφωνα

με ανακοίνωση της αστυνομίας, το ύψος της οφειλής ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 250.510,55 ευρώ, για το χρονικό διάστημα από 01-11-2013 έως 30-11-2013.

Τελικά ο Γιάννης Βούρος αφέθηκε ελεύθερος καθώς είχε ήδη υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης των χρεών του ενώ ο ίδιος εξέδωσε και ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως το ΚΘΒΕ είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Βούρου:

«Το θέμα δεν είναι μόνο η προσωπική μου ταλαιπωρία, η άνευ λόγου ταλαιπωρία ενός πολίτη. Το θέμα είναι τα βραδυφλεγή αντανακλαστικά και οι σκουριασμένοι μηχανισμοί του Δημοσίου που δεν είναι σε θέση να συνεννοηθούν μεταξύ τους. Είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας ως ΚΘΒΕ. Πορευόμαστε με συνέπεια και ευθύνη.

Ως διοίκηση και ως διεύθυνση του ΚΘΒΕ είμαστε αποφασισμένοι να εξαντλήσουμε κάθε μοχλό πίεσης προς το ΥΠΠΟΤ και το ΥΠΟΙΚ ώστε να απαλειφθούν τα χρέη προηγουμένων ετών που ταλανίζουν το ΚΘΒΕ, τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές.

Δεν είναι δυνατόν, την ώρα που ρυθμίζονται χρέη εκατομμυρίων ευρώ για άλλους φορείς το Κρατικό Θέατρο να ταλαιπωρείται από ένα λάθος και να αφήνεται στο έλεος παλαιοτέρων χρεών, που η σημερινή διοίκηση και διεύθυνση καμία σχέση δεν έχουν.

Δεν θα επιτρέψουμε να αμαυρώνεται η εικόνα του ΚΘΒΕ σε μια χρονιά που τα αποτελέσματα (αύξηση των θεατών κατά 39% και των εσόδων κατά 34% σε εποχή οικονομικής κρίσης!!!) δικαιώνουν την προσπάθεια εργαζομένων, διοίκησης και διεύθυνσης, που για πρώτη ίσως φορά προχωράμε με τέτοια σύμπνοια όλοι μαζί και μάλιστα σε καιρούς δύσκολους.

Aφού δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις και στάλθηκαν τα απαραίτητα έγγραφα προς την εισαγγελία από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και του Ι.Κ.Α., ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ αποχώρησε από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης ενώ προσδιορίστηκε δικάσιμος για την 01/09/14».

Συνελήφθη ο Αλέξανδρος Αγούδημος

Ο γνωστός εφοπλιστής συνελήφθη σήμερα και αυτός για χρέη προς το Δημόσιο. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Αγούδημος φέρεται να χρωστάει 442.976,19 ευρώ προς το Δημόσιο ενώ οφείλει και 739.358,99 ευρώ, για μη καταβολή ΦΠΑ.

Η σύλληψη έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στο συγκεκριμένο πρόσωπο, επειδή είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος και διευθύνων σύμβουλος δύο εταιρειών.

Ο κ. Αγούδημος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ανδρέας Μαρτίνης και Αλέξανδρος Παπαδημητρίου στην Ασφάλεια για χρέη του Ερρίκος Ντυνάν

Ο τέως διοικητής του Ερρίκος Ντυνάν συνελήφθη για Τρίτη φορά λόγω χρεών του νοσοκομείο. Επίσης συνελήφθη και ο αντιπρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν, Αλέξανδρος Παπαδημητρίου.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν για οφειλή του νοσοκομείου προς το Δημόσιο, ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Φωτογραφία Eurokinissi
Βίντεο seleo.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα