Τσίπρας: Εάν δεν μεταρρυθμίσουμε το Ασφαλιστικό δεν θα δίνουμε συντάξεις σε 5 χρόνια

Ολιγόλεπτη συνομιλία με δημοσιογράφους είχε σήμερα το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας. Ερωτηθείς για το ασφαλιστικό δήλωσε ότι είναι αναγκαία η μεταρρύθμιση του συστήματος, «γιατί αλλιώς σε πέντε χρόνια δεν θα μπορούμε να δίνουμε συντάξεις» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ερωτηθείς αν θα περικοπούν και πόσο οι επικουρικές συντάξεις απάντησε: «Στόχος είναι να καλυφθεί το σύνολο των συντάξεων».

Ερωτηθείς συγκεκριμένα για την προσπάθεια της κυβέρνησης να προστατεύσει

και τις επικουρικές συντάξεις στις επικείμενες συζητήσεις με τους θεσμούς, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως η Αθήνα προσπαθεί να καλύψει το σύνολο των συντάξεων και να επικρατήσουν κριτήρια δικαιοσύνης.

Ο κ. Τσίπρας συμπλήρωσε πως το έτος 2015 κλείνει με θετικά μηνύματα για την κυβέρνηση, καθώς η χώρα ήταν πρώτη σε απορροφητικότητα κονδυλίων του ΕΣΠΑ, αντλώντας 5 δισεκατομμύρια ευρώ τους τελευταίους τρεις μήνες, και 2 δισεκ. ευρώ για τους αγρότες.

Τέλος, διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση δεν θα νομοθετήσει στο μέλλον με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), αλλά φέρνοντας κανονικά νομοσχέδια στη Βουλή.

The post Τσίπρας: Εάν δεν μεταρρυθμίσουμε το Ασφαλιστικό δεν θα δίνουμε συντάξεις σε 5 χρόνια appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα