Στα δικαστήρια για «κλοπή» ο Κουέντιν Ταραντίνο – Του ζητούν 100 εκατομμύρια για τον Django

Ο Κουέντιν Ταραντίνο, εκτός από σημαίνουσα προσωπικότητα του κινηματογράφου, είναι ένας πολυπράγμων άνθρωπος, με ακτιβιστική δράση και καταγγελτικό λόγο όπου πρέπει, ενώ έχει άποψη για τα πάντα γύρω από τον χώρο του σινεμά και της τηλεόρασης. Γι΄αυτό μας κάνει λίγο περίεργο που κατηγορείται για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και που... τον σέρνουν στα δικαστήρια ζητώντας αποζημίωση που ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια δολάρια.

Επίδικο αντικείμενο είναι η προηγούμενη του ταινία, το Django Unchained,

που κυκλοφόρησε το 2012 και αποτέλεσε την πιο επικερδή ταινία του, με έσοδα κοντά στα 425 εκατομμύρια δολάρια. Το πρόβλημα είναι ότι Torrance Colvin και ο Oscar Colvin Jr, πατέρας και γιος, κατέθεσαν μήνυση υποστηρίζοντας ότι η ταινία είναι βασισμένη σε δικιά τους ιστορία και δεν τους αποδόθηκε ποτέ κάτι τέτοιο.

Ο Tαραντίνο είχε ομολογήσει τότε, ότι η ιστορία του Django Freeman ήταν βασισμένη στο σενάριο του Sergio Corbucci, όμως οι ενάγοντες ισχυρίζονται ότι η ιστορία που κατοχύρωσαν το 2004 στην Αμερικανική Ένωση Συγγραφέων, έχει περισσότερες ομοιότητες με το Django απ΄ότι αυτή του Corbucci. Οι ίδιοι είχαν γράψει τότε για τον Jackson Freeman, έναν άντρα που πάει να ελευθερώσει τη γυναίκα που αγαπά από τον λευκό δυνάστη της, που είναι πάνω κάτω η ιστορία του Django.

Ο Κουέντιν είδε το Django να κερδίσει ένα Όσκαρ με τον Christofer Waltz, ένα Bafta και αρκετά ακόμα βραβεία, οπότε μοιάζει αρκετά λογικό που το δίδυμο των Colvin ζητάει διαφυγόντα κέρδη που ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια...

Πηγή: ToraTora.gr

The post Στα δικαστήρια για «κλοπή» ο Κουέντιν Ταραντίνο – Του ζητούν 100 εκατομμύρια για τον Django appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα