Τρανζίστορ με vintage διάθεση

Επειδή η μόδα τρέφεται και αξιοποιεί τα πρότυπα και την αισθητική προηγούμενων δεκαετιών, ορίστε μερικά τρανζίστορ του χθες, που μας αρέσουν και σήμερα.

Από τον Άρη Βουρβούλια

Τι και αν έχει περάσει πάνω από ένας αιώνας από τις πρώτες ηχητικές μεταδόσεις στα «ερτζιανά», ποιός μπορεί να μου πει ότι δεν θυμάται τον παππού με το παλιό τρανζίστορ ανά χείρας να ψάχνει με υπομονή και το αυτί κολλημένο στο ηχείο, ώστε ο δείκτης να πετύχει το σημείο από όπου το σήμα θα ακούγεται καθαρά, χωρίς εξωτερικές παρεμβολές; Πιστεύω ελάχιστοι. Και πες με ρομαντικό,

παρελθοντολάγνο ή «δεινόσαυρο», που η αισθητική και μόνο της vintage εμφάνισης των τρανζίστορ μου αρέσει και ας μην συνάδει με τις επιταγές του σήμερα και την ενσωμάτωση του ραδιοφώνου σε smartphones ή ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου.


Ε λοιπόν, αφού σου παρέταξα γλαφυρά και χωρίς ντροπή την παλαιολιθική μου «αμαρτία», δεν θα μπορούσα να μην προσπαθήσω να σε πείσω κιόλας, ότι μερικά τρανζίστορ με ξεκάθαρη τη ρετρό διάθεση και τα pin-up χρώματα βγαλμένα από την δεκαετία των 60’s , θα μπορούσαν άνετα να ήταν σήμερα ένα ιδανικό διακοσμητικό για το δωμάτιο σου.

Επειδή όμως περιμένω ότι θα έχεις τις επιφυλάξεις σου- και με το δίκιο σου, αφού και εγώ παιδί της τεχνολογίας είμαι και καταλαβαίνω- δες τις φωτογραφίες που ακολουθούν και μετά βγάλε την ετυμηγορία σου.

Διαβάστε ακόμα:

* Τα poster του άντρα

* Το vintage του μέλλοντός μας

* Η vintage άποψη της Oakley

Keywords
Τυχαία Θέματα