Ένα “αν” βασανίζει τον Χριστόφορο

Η πρώτη ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη είναι προ των πυλών. Πιστοί fans, αλλά και ανυποψίαστοι περαστικοί, κάντε χώρο και υποδεχτείτε την!

Από τον Κωνσταντίνο Χαντζάκο-Αντωνάτο

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης περνά στη νέα του εποχή και ξανασυστήνεται στο κοινό μέσω της μεγάλης οθόνης πλέον, καθ’ ότι οι παραγωγές στη μικρή φτώχυναν και δεν μπορούν να σηκώσουν το μεγαλείο των παραμυθιών που γράφει, όπως αρέσκεται να τα χαρακτηρίζει ο ίδιος.

Η ουσία, λοιπόν, είναι πως το πρώτο κινηματογραφικό εγχείρημα του σκηνοθέτη,

σεναριογράφου, πρωταγωνιστή, μουσικού επιμελητή (μην ξεχνάς ότι επιλέγει τις μουσικές των σήριαλ του!) έχει τίτλο “αν”. Στο πλευρό του βρίσκουμε τη Μαρίνα Καλογήρου, τα γυρίσματα έχουν ξεκινήσει από τις αρχές Απριλίου και – όπως δυνάμεθα να γνωρίζουμε – η ταινία θα γυριστεί εξ’ ολοκλήρου στην περιοχή της Πλάκας. Και πάω στοίχημα ότι πάλι θα μένει σε μια σπιταρόνα που ζηλεύουν όλοι και παράλληλα θα κάνει μια δουλειά που (και με την κρίση σήμερα) κανονικά δεν βγάζεις ούτε 200 ευρώ. Αλλά για αυτό τον πάμε τον Παπακαλιάτη. Γιατί μπορεί…

Στην ουσία τώρα. Το “αν” είναι “μια ταινία που πραγματεύεται τον έρωτα και τη μοναξιά, που κοιτάζει με ρομαντισμό την αθωότητα της παλιάς Αθήνας, ένα παραμύθι για τις σχέσεις” όπως δήλωσε ο Χριστόφορος πρόσφατα. Εύρημα – σιγά μη δεν είχε – αποτελεί η παρουσία του Γιώργου Κωνσταντίνου και της Μάρως Κοντού, ως ζεύγος Κοκοβίκου, πρωταγωνιστικό ζευγάρι από την κλασική ελληνική ταινία του Γιώργου Τζαβέλα “Η δε γυνή να φοβείται τον άνδρα”, σε ρόλο αφηγητών.

Μη φανταστείς πως είναι κάποιο σίκουελ ή ριμέικ, απλά ο Χριστόφορος είχε νοσταλγική διάθεση και βγαίνει έντονα και στη νέα του ταινία. Σου θυμίζω πως είναι μια παραγωγή της Village και θα βγει στις αίθουσες στις 29 Νοεμβρίου. Μέχρι τότε χάζεψε την αφίσα που είναι άκρως Παπακαλιατική. Well done Chris!

Διαβάστε ακόμα:

* Sakis is back “τώρα”! (vid)

* Ο Γρηγόρης έκοψε τα cupcakes!

* Ελένη VS Ελεονώρα μια εβδομάδα μετά

 

Keywords
Τυχαία Θέματα