Τον αποκεφαλισμό Καραβίτη, για τον ΕΝΦΙΑ, ζητούν 21 βουλευτές της ΝΔ – Κουβέντα για Στουρνάρα

14:24 9/9/2014 - Πηγή: KoolNews

Το αλαλούμ που έχει προκληθεί με τον ΕΝΦΙΑ εξακολουθεί να προκαλεί σύγχυση στη ΝΔ, καθώς οι βουλευτές του κόμματος, οι οποίοι σε μεταξύ τους συζητήσεις τονίζουν πως το καλοκαίρι έφαγαν μεταφορικά «πολύ ξύλο» από τους πολίτες για τα παράλογα του φόρου, αναζητούν τον υπαίτιο για το μπάχαλο που προκλήθηκε και είχε ως

αποτέλεσμα τη φθορά της κυβέρνησης.

Έτσι, με επίκαιρη ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, 21 γαλάζιοι βουλευτές ζητούν να μάθουν ποιος ευθύνεται για το μπάχαλο με τον ΕΝΦΙΑ, ενώ βάλλουν ανοιχτά εναντίον του συμβούλου του Γιάννη Στουρνάρα, Νίκου Καραβίτη, τον οποίον κατονομάζουν ως «αρχιτέκτονα» του φόρου, ενώ ρωτούν τον κ. Χαρδούβελη αν ο καθηγητής εξακολουθεί να θεωρείται χρήσιμος για τη χώρα και την κυβέρνηση.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης: «Πέρασε ικανός χρόνος από τότε που πρωτοείδαν το φως της δημοσιότητας, οι πίνακες του υπουργείου Οικονομικών με τις νέες και σε πολλές περιπτώσεις εξωφρενικές τιμές του ΕΝΦΙΑ, ιδιαίτερα για τα εντός σχεδίου και εκτός αντικειμενικού συστήματος προσδιορισμού τιμών οικόπεδα. Περιμέναμε, ειλικρινά, από σας κ. Υπουργέ, πέραν της αυτονόητης αποκατάστασης των πινάκων τιμών με τους περυσινούς συγκριτικούς των ΔΟΥ, και σχετική ανακοίνωση με τα πειθαρχικά και άλλα μέτρα που θα λαμβάνατε ή έχετε λάβει κατά παντός υπευθύνου, για την πρωτοφανή κοινωνική, οικονομική και πολιτική αναστάτωση που προκλήθηκε. Δυστυχώς κ. Υπουργέ, ούτε απάντηση λάβαμε, ούτε σχετική ενημέρωση είχαμε...

Κατόπιν αυτών, επανερχόμαστε, ζητώντας ενημέρωση για τα κατωτέρω:

Αν δώσατε εντολή διενέργειας σχετικής έρευνας, για τον εντοπισμό του ή των υπευθύνων.Αν ελήφθησαν πειθαρχικά ή άλλα μέτρα κατ’ αυτών και ποια ....Αν παραμένει ακόμη σύμβουλος στο υπουργείο σας, ο «αρχιτέκτονας» του ΕΝΦΙΑ, καθηγητής Νίκος Καραβίτης και σε θετική περίπτωση, αν ακόμη θεωρείται «απαραίτητος» για σας και κατ’ επέκταση για την κυβέρνηση. Να υπενθυμίσουμε ότι ο ως άνω κύριος καθηγητής, ήταν ο «εμπνευστής» της επιβολής φόρου στα ποιμνιοστάσια, τα κοτέτσια και τις παρατημένες ορεινές πλαγιές της Ελληνικής υπαίθρου...

Την ερώτηση υπογράφουν 21 βουλευτές της ΝΔ, ορισμένοι εκ των οποίων θεωρούνται συνήθεις ύποπτοι, μιας και έχουν υπογράψει και άλλες αιχμηρές ερωτήσεις με αποδέκτες υπουργούς το προηγούμενο διάστημα, με τελευταίο κρούσμα την επιστολή που εστάλη στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, αναφορικά με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Πιο συγκεκριμένα, οι 21 υπογράφοντες είναι οι εξής:

Ηλίας Βλαχογιάννης (Ν. Τρικάλων)Ιορδάνης Τζαμτζής (Ν. Πέλλης)Θεόδωρος Σολδάτος (Ν. Λευκάδος)Παύλος Βογιατζής (Ν. Λέσβου)Τιμολέων Κοψαχείλης (Ν. Γρεβενών)Ανδρέας Κουτσούμπας (Ν. Βοιωτίας)Δημήτριος Σαμπαζιώτης (Ν. Μεσσηνίας)Σάββας Αναστασιάδης (Β΄ Θεσσαλονίκης)Ασημίνα Σκόνδρα (Ν. Καρδίτσας)Ανδρέας Μαρίνος (Ν. Ηλείας)Γεωργία Μπατσαρά (Ν. Ημαθίας)Δημήτριος Κυριαζίδης (Ν. Δράμας)Αθανάσιος Νταβλούρος (Ν. Αχαϊας)Δημήτριος Χριστογιάννης (Ν. Πιερίας)Ιωάννης Πασχαλίδης (Ν. Καβάλας)Κωνσταντίνος Κουτσογιαννακόπουλος (Ν. Φθιώτιδος)Χρίστος Δήμας (Ν. Κορινθίας)Άννα Καραμανλή (Β΄ Αθηνών)Θεόδωρος Καράογλου (Β΄ Θεσσαλονίκης)Ευθύμιος Καρανάσιος (Ν. Χαλκιδικής)Ελένη Μακρή-Θεοδώρου (Ν. Φθιώτιδος)

Η ερώτηση έρχεται την ίδια ώρα που η κυβέρνηση επιταχύνει τις διαδικασίες για να φέρει στη Βουλή τη νέα ρύθμιση για τον ΕΝΦΙΑ, με πρόβλεψη για μειώσεις στα μη ηλεκτροδοτούμενα και ξενοίκιαστα ακίνητα, μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, οπότε και το Taxis θα πρέπει να έχουν αναρτηθεί τα νέα εκκαθαριστικά, τα οποία είναι πληρωτέα μέχρι τις 30 του τρέχοντος μήνα.

Πάντως, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, το υπουργείο Οικονομικών δεν έτρεξε αυτόνομα το ζήτημα του ΕΝΦΙΑ για αρκετούς μήνες, καθώς υπήρχε διαρκής επίβλεψη του Μεγάρου Μαξίμου και συγκεκριμένα από στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, ο οποίος έχει την εποπτεία επί πολλών και σημαντικών οικονομικών θεμάτων.

The post Τον αποκεφαλισμό Καραβίτη, για τον ΕΝΦΙΑ, ζητούν 21 βουλευτές της ΝΔ – Κουβέντα για Στουρνάρα appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα