Αποζημίωση-μαμούθ γιατί καμία αεροπορική εταιρεία δεν μετέφερε την παχύσαρκη γυναίκα του [εικόνες]

06:29 9/9/2014 - Πηγή: KoolNews

Μία γυναίκα από τις ΗΠΑ έχασε την ζωή της λόγω αμέλειας αεροπορικών εταιρειών που δεν δέχονταν να την βάλουν στο αεροπλάνο επειδή ήταν παχύσακρη. Ο σύζυγος της, αποφάσισε να κάνει μήνυση στους κολοσσούς για τον θάνατο της γυναίκας του και τελικά κατάφερε να πάρει αποζημίωση έξι εκατομμύρια δολάρια.

Η 56χρονη Βίλμα Σολτέζ ζύγιζε 185 κιλά και έπασχε από παθολογική παχυσαρκία. Παράλληλα, ήταν καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι, είχε νεφρική ανεπάρκεια και οι γιατροί της είχαν ακρωτηριάσει το ένα της πόδι λόγω διαβήτη. Ήταν τον

Σεπτέμβριο του 2012 όταν εκείνη και ο άνδρας της είχαν ταξιδέψει από το Μπρονξ της Νέας Υόρκης στην Ουγγαρία.

Λόγω του βάρους της, η Βίλμα χρειαζόταν δύο θέσεις για να ταξιδέψει και τότε της είχαν δοθεί. Στις 2 Οκτωβρίου του ίδιου έτους, η γυναίκα αρρώστησε και νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο της Ουγγαρίας. Ο γιατρός της έδωσε εξιτήριο και της είπε να γυρίσει σπίτι της και να πάει αμέσως ακόμα ένας γιατρός για να διαπιστώσει αν είναι εντελώς καλά. Πέρασαν δύο εβδομάδες και το ζευγάρι αποφάσισε να φύγει από την Βουδαπέστη για να πάει σπίτι.

Ο άνδρας της Βίλμα έκλεισε δύο θέσεις με την αεροπορική εταιρεία KLM και το ζευγάρι έφθασε στο αεροδρόμιο. Η γυναίκα προσπαθούσε να ελιχτεί μέσα στις θέσεις του αεροσκάφους και βλέποντας το αυτό, ο πιλότος ζήτησε να κατέβει. Έτσι και έγινε. Το ζευγάρι κάθισε πάνω από πέντε ώρες στο αεροδρόμιο για να πάρουν άλλη πτήση και οι υπεύθυνοι τους είχαν διαβεβαιώσει πως δεν υπάρχει πρόβλημα.

Τελικά η εταιρεία δεν είχε αναπηρικό αμαξίδιο για να μπει στο αεροπλάνο και έμειναν στην Ουγγαρία. Δεν το έβαλαν όμως κάτω. Ο άνδρας της Βίλμα έκλεισε εισιτήρια με την Lufthansa. Εν τω μεταξύ η υγεία της Βίλμα είχε επιδεινωθεί και έπρεπε να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο αεροδρόμιο. Το προσωπικό μετέφερε την Βίλμα στο αεροσκάφος, αλλά ο πιλότος είπε να κατέβουν επειδή οι επιβάτες είχαν μία πτήση ανταπόκρισης και δεν μπορούσαν να περιμένουν μέχρι να τακτοποιηθούν.

Εξαντλημένη και άρρωστη, η Βίλμα επέστρεψε στο εξοχικό του ζευγαριού στην Ουγγαρία. Δύο μέρες αργότερα ο σύζυγός της την βρήκε νεκρή στο κρεβάτι. Τότε ο σύζυγος της έκανε μήνυση στις τρεις αεροπορικές εταιρείες. Μετά από δικαστική διαμάχη δύο χρόνων, σήμερα αποφασίστηκε να του δοθεί αποζημίωση έξι εκατομμυρίων δολαρίων.

1 από 6 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

The post Αποζημίωση-μαμούθ γιατί καμία αεροπορική εταιρεία δεν μετέφερε την παχύσαρκη γυναίκα του [εικόνες] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα