Το σπίτι τους γέμισε κηροζίνη που προοριζόταν για τον γείτονα!

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη σε ένα ζευγάρι συνταξιούχων, όταν ο υπάλληλος της εταιρείας θέρμανσης που θα προμήθευε τους γείτονές τους με 500 λίτρα κηροζίνης μπέρδεψε τους σωλήνες με αποτέλεσμα το τοξικό υγρό να βρεθεί στο σαλόνι τους! 

Σχεδόν ένα χρόνο μετά το τραγικό ατύχημα, ο Τρέβορ και η Ελίζαμπεθ Πίγκοτ κινήθηκαν νομικά ζητώντας αποζημίωση προκειμένου να κατεδαφίσουν το αξίας 800.000 λιρών σπίτι τους ώστε  να απαλλαχθούν από το καύσιμο η μυρωδιά του οποίου παραμένει σχεδόν σε κάθε χώρο κάνοντας τη ζωή τους αφόρητη.

Το περιστατικό συνέβη στις 29 Δεκεμβρίου του 2011, όταν μετά από ένα πάρτι για τις Γιορτές το ζευγάρι χαλάρωνε και απολάμβανε το πρωϊνό του στην κουζίνα. Τότε εμφανίστηκε το βυτιοφώρο με τα καύσιμα και ο Τρέβορ αποφάσισε να κάνει συστάσεις στους γείτονες και τον οδηγό αφού κατά την προηγούμενη διανομή είχε υπάρξη μικρή διαροοή καυσίμων που του ξέραναν τους θάμνους.

«Κάτι μας απέσπασε την προσοχή και ξαφνικά ο νεαρός οδηγός έτρεξε προς το μέρος μας φωνάζοντάς μας που είναι η δεξαμενή καυσίμων μας. Η απάντησή μας ήταν ότι δεν έχουμε δεξαμενή γιατί είμαστε συνδεδεμένοι στο δίκτυο του φυσικού αερίου. Μόλις ο Τρέβορ βγήκε έξω να δεί τι συμβαίνει βρέθηκε να κολυμπά στην κηροζίνη» αναφέρει η Ελίζαμπεθ Πίγκοτ στην βρετανική DailyMail.

Ο οδηγός που ήταν νέος στη εταιρεία είχε κάνει ένα ολέθριο λάθος: μπέρδεψε το σωλήνα των γειτόνων με αυτόν των Πίγκοτ και μέσα σε λίγα λεπτά τα θεμέλια του σπιτιού γέμισαν 500 λίτρα κηροζίνη. Αμέσω η BP Oils ανέλαβε την ευθύνη για το ατύχημα και απέστειλε ειδική ομάδα καθαρισμού για να ελέγξει τις περιβαλλοντικές συνέπειες και την κατάσταση του σπιτιού. Τα μηχανήματα των ειδικών ήταν στο κόκκινο σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού και έτσι το ζευγάρι υποχρεώθηκε να μείνει σε ξενοδοχείο.

Η κατάσταση ήταν αφόρητη όταν επέστρεψαν μετά τις Γιορτές και θεωρητικά το σπίτι είχε αποκατασταθεί από τα επικίνδυνα υγρά, αφού δεν μπορούσαν να σταθούν από τις αναθυμιάσεις ενώ ο Τρέβορ αντιμετώπιζε πρόβλημα με την καρδιά του το οποίο επιδεινώθηκε.

Οι δυο τους απευθύνθηκαν στην ασφαλιστική τους εταιρεία, την Lloyd’s TSB ζητώντας αποζημίωση ίση με την αξία του σπιτιού προκειμένου να αυτό να κατεδαφιστεί και να χτιστεί ξανά, προκειμένου να απομακρυνθεί το κομμάτι της γης που είχε μολυνθεί.  Η ασφαλιστική ισχυρίζεται πως το σπίτι μπορεί να αποκατασταθεί χωρίς να κατεδαφιστεί, ωστόσο οι ιδιοκτήτες επιμένουν και ζητούν από την εταιρεία αποζημίωση 60.000 λιρών για την οικοσκευή τους.

Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης με το ζευγάρι να απαιτεί την αποζημίωση του για την ψυχική οδύνη αλλά και την υποδειγματική αποκατάσταση της οικίας τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα