Το νέο σχέδιο των Ευρωπαίων ηγετών μετατρέπει την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες εξετάζουν ένα δραστικό σχέδιο προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν τις αφίξεις προσφύγων και μεταναστών μπλοκάροντας τον δρόμο τους στα σύνορα με τα Σκόπια. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η Ελλάδα θα μετατραπεί σε «αποθήκη» ψυχών καθώς θα εγκλωβιστούν στη χώρα μας χιλιάδες άνθρωποι.

Την αποκάλυψη κάνει δημοσίευμα των Financial Times

σύμφωνα με το οποίο οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν την πρόταση για τη χορήγηση βοήθειας στα Σκόπια, η οποία πρακτικά θα απομονώσει την Ελλάδα.

Το σχέδιο υποστηρίζεται σύμφωνα με το δημοσίευμα από Κομισιόν και Βερολίνο καθώς κορυφώνεται η ανησυχία ότι η συμφωνία με την Τουρκία δεν εφαρμόζεται.

Αν εφαρμοστεί το συγκεκριμένο σχέδιο, τότε κάτι τέτοιο θα σημαίνει ότι η Ευρώπη «μετακινεί» τα σύνορά της στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας και όχι στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας.

Οι πρώτες συζητήσεις έγιναν την περασμένη Τετάρτη μετά από επιστολή που έστειλε ο Σλοβένος πρωθυπουργός Μίροσλαβ Τσεράρ ζητώντας απευθείας βοήθεια προς τα Σκόπια για να σταματήσει η ροή παράνομων μεταναστών από τα ελληνοσκοπιανά σύνορα. Η Κομισιόν έστειλε ομάδα αξιωματούχων στην περιοχή για να εκτιμήσουν τι προσωπικό και εξοπλισμό θα χρειαστούν τα Σκόπια προκειμένου να ενισχυθούν οι έλεγχοι στα σύνορα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα την πρόταση της Σλοβενίας εξετάζουν και το Βερολίνο, αλλά και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Αν το σχέδιο προχωρήσει και εγκλωβιστούν πρόσφυγες και μετανάστες στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας θα μιλάμε για το το πιο αυστηρό μέτρο που έχει ληφθεί μέχρι στιγμής.

The post Το νέο σχέδιο των Ευρωπαίων ηγετών μετατρέπει την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα