Υπερκοριός: Ένα…μίνι Νταβός στο Salon De Bricolage για το Greek Economic Forum

Σε μια συγκυρία που τις επενδύσεις στην Ελλάδα τις κυνηγάμε με το….τουφέκι, σοβαροί επενδυτές από το εξωτερικό με αναφορά στον Ελληνισμό, εκπρόσωποι της ελληνικής επιχειρηματικής τάξης και φυσικά Έλληνες πολιτικοί βρέθηκαν στον ίδιο χώρο για μια βραδιά.

Πιο συγκεκριμένα, στις 20 Ιανουαρίου, το Greek Economic Forum με έδρα τις Βρυξέλλες έκοψε την πίτα του στο fancy Salon De Bricolage

και φυσικά ο Υπερκοριός δεν γινόταν να χάσει το συγκεκριμένο event. Άλλωστε, δεν διοργανώνεται κάθε μέρα ένα…μίνι Νταβός στην Ελλάδα, με κάμποσα…δις παρόντα στον ίδιο χώρο.

Το Greek Economic Forum συμπλήρωσε τρία χρόνια δραστηριοτήτων και την περασμένη χρονιά επέδειξε μεγάλη ζέση στην ανάδειξη του προφίλ της Ελλάδας στο εξωτερικό, με κορωνίδα τη διοργάνωση κοινής επιστημονικής ημερίδας με το Harvard. Και τονίζω, διότι την έννοια της αριστείας την έχουμε κατακρεουργήσει εν Ελλάδι. Στο κάλεσμα του G.E.F. ανταποκρίθηκαν σημαντικές προσωπικότητες με εξέχουσα την παρουσία της Έλενας Αμβροσιάδου, η εταιρεία της οποίας διαχειρίζεται ένα από τα μεγαλύτερα private equity funds παγκοσμίως.

Η ίδια κάνει ελάχιστες δημόσιες εμφανίσεις και είναι αναμφίβολα μια από τις ισχυρότερες παρουσίες στον χώρο των χρηματοοικονομικών σε διεθνές επίπεδο, ενώ έγινε γνωστή στο ευρύτερο κοινό, με την απόκτηση του ιστιοπλοϊκού “Falcon”, ενός από τα μεγαλύτερα ιστιοφόρα του κόσμου. Η Έλενα Αμβροσιάδου σε σύντομη ομιλία της, τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει πρόσωπο και να δημιουργηθούν βάσεις ανάπτυξης, υποκινητές της οποίας μπορεί να είναι πρωτοβουλίες όπως αυτή του G.E.F.

Ο ισχυρός εφοπλιστής Ιωάννης Κούστας, ένθερμος υποστηρικτής της προσπάθειας αυτής από την αρχή της δημιουργίας του forum, δεν θα μπορούσε να λείπει από την εκδήλωση και μάλιστα, ήταν εκείνος που έκοψε την πίτα.

Παρόντες και άλλοι εξέχοντες επιχειρηματίες, όπως οι εφοπλιστές Μιχάλης Μποδούρογλου, CEO της Paragon Shipping και της Box Ships, Στράτος Τσαλαμανιός, ο πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Σκαφών Αναψυχής Αντώνης Στελλιάτος, ο Κωνσταντίνος Κάτσικας, ο CEO της Dolphin Capital Μίλτος Καμπουρίδης, ο εφοπλιστής Γιώργος Βερνίκος και ο καθηγητής Χάρης Λαμπρόπουλος, συνεργάτης του Forum, ενώ ευγενικός οικοδεσπότης της βραδιάς και υποστηρικτής του Forum ήταν ο ιδιοκτήτης του Salon Χρύσανθος Πανάς.

Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι (αγαπημένοι μου) εκπρόσωποι της πολιτικής σκηνής, όπως οι βουλευτές της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, Λευτέρης Αυγενάκης, Σοφία Βούλτεψη και Κατερίνα Παπακώστα, ο βουλευτής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης, η πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής Ρόδη Κράτσα, ο πρώην υπουργός Πέτρος Δούκας, ο πρώην βουλευτής Θάνος Πλεύρης και ο περιφερειάρχης Δωδεκανήσων Γιώργος Χατζημάρκος.

Επίσης, εκπρόσωποι του δημοσιογραφικού κόσμου, όπως π.χ. η Έμυ Λιβανίου και η Ειρήνη Νικολοπούλου. Τέλος, η ομάδα του Greek Economic Forum, με επικεφαλής τους Αντώνη Πιτταρά και Γιάννη Στασινόπουλο – ιδιοκτήτη της Luxury Concierge ο οποίος είχε δίπλα του τους συνιδιοκτήτες Παναγιώτη Μπαμπαμτσή και Εύα Λυμπεροπούλου – αναφέρθηκαν στο σύνολο των νέων, δραστήριων ανθρώπων που απαρτίζουν την πρωτοβουλία αυτή, ανθρώπων με όραμα για μία Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης.

Η Σοφία Νάσιου, ένα από τα νεότερα μέλη της ομάδας και υπεύθυνη για τον στρατηγικό πυλώνα του φαρμάκου τόνισε ότι, το Greek Economic Forum, με πυξίδα την «Agenda 2021», θα επικεντρωθεί στους τομείς της Ναυτιλίας, του Τουρισμού, της Φαρμακοβιομηχανίας, της Κινηματογραφικής Παραγωγής και της Αγοράς Ακινήτων και στο πλαίσιο αυτό, έχει σχεδιάσει για το 2016 δράσεις σε Λονδίνο, Λευκωσία και Κάννες.

Όπως είναι φυσικό, η στήλη που ήταν βεβαίως καλεσμένη, καίτοι δεν μπόρεσε να παρευρεθεί, εύχεται τα καλύτερα για τη νέα χρονιά και ευελπιστεί πως η προσπάθεια εξωστρέφειας για τη χώρα σε μια περίοδο που τείνουμε προς την ομφαλοσκόπηση χωρίς τέλος να συνεχιστεί με την ίδια διάθεση.

1 από 13 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

The post Υπερκοριός: Ένα…μίνι Νταβός στο Salon De Bricolage για το Greek Economic Forum appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα