Το κρασί μας… ομορφαίνει! Πόσο αλλάζει η έκφραση του προσώπου μας μετά από μερικά ποτήρια; [εικόνες]

Ο Βραζιλιάνος φωτογράφος Μάρκος Αλμπέρτι είχε μία ιδέα που έγινε viral: να δείξει με μία σειρά φωτογραφιών το πώς αλλάζει η έκφραση του προσώπου των ανθρώπων μετά την κατανάλωση μερικών ποτηριών κρασιού.

Το πρότζεκτ συνδυάζει όλα τα πάθη του Αλμπέρτι: την φωτογραφία, το κρασί και μία καλή συζήτηση. «Υπάρχει μία παροιμία που λέει πως το πρώτο ποτήρι είναι του φαγητού. Το δεύτερο της αγάπης και το τρίτο της… σύγχυσης. Ήθελα να ανακαλύψω αν αυτό ισχύει στην πραγματικότητα», δήλωσε ο φωτογράφος στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Το εγχείρημά του υλοποιήθηκε σε διάστημα ενός μήνα και

6 νυχτών. Η πρώτη φωτογραφία τραβήχτηκε μόλις οι καλεσμένοι του έφταναν, δηλαδή περίπου στις 8 το βράδυ στο τέλος μίας κουραστικής και αγχωτικής ημέρας.

Μετά από κάθε ποτήρι κρασιού ο φωτογράφος τραβούσε και άλλες φωτογραφίες των καλεσμένων του. Αυτό το έκανε τρεις φορές έτσι ώστε να έχει τέσσερις φωτογραφίες από τον καθένα.

«Στο τέλος του τρίτου κρασιού ζωγραφίστηκαν πολλά χαμόγελα ενώ ειπώθηκαν και πολλές ωραίες ιστορίες», είπε ο Αλμπέρτι και πρόσθεσε: «Ήταν πολύ διασκεδαστικό να βλέπεις πως αλληλεπιδρούν οι άνθρωποι πριν και μετά το κρασί. Ήθελα να δείξω την καλή πλευρά του κρασιού γιατί όλοι μιλούν για την σκοτεινή πλευρά του. Αυτό σημαίνει ότι σε μία καλή ατμόσφαιρα, με φίλους και κατανάλωση αλκοόλ με μέτρο , θα μπορούσε να γίνει αφορμή για γιορτή», εξήγησε ο ίδιος στην ιστοσελίδα The Phoblographer.

1 από 4 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

The post Το κρασί μας… ομορφαίνει! Πόσο αλλάζει η έκφραση του προσώπου μας μετά από μερικά ποτήρια; [εικόνες] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα