Ποιος είναι ο Ευστράτιος που κάνει διεθνή καμπάνια για να καταφέρει να… παντρευτεί;

«Δώστε μας όλοι από ένα ευρώ να καταφέρουμε να παντρευτούμε». Αυτά ακριβώς ήταν τα λόγια με τα οποία ο Ευστράτιος συνόδευσε την πρωτότυπη καμπάνια του με στόχο… να παντρευτεί την αγαπημένη του.

Της Ελένης Λαζάρου

Ως γνωστόν πενία τέχνας κατεργάζεται και επειδή τα οικονομικά του νεαρού γραφίστα είναι πενιχρά ανέβασε μία καμπάνια στην σελίδα crowdfunding You caring ζητώντας συνολικά 3.000 ευρώ για να γίνει γαμπρός.

Η δημοσίευσή του:

«Με φωνάζουν Ευστράτιο Κωνσταντίνο, είμαι από την Ελλάδα

και το όνειρό μου είναι να παντρευτώ. Δεν έχω μεγάλες φιλοδοξίες για έναν αξέχαστο γάμο, αλλά είμαι σίγουρος πως η ημέρα του γάμου είναι μια ξεχωριστή ημέρα για τον κάθε ένα.

Μια νέα αρχή, μια νέα ζωή, χρειάζονται ένα καλό συμβολικό πρώτο βήμα. Γι’ αυτό, επειδή ο μισθός μου δεν είναι αρκετός, για να κάνει το όνειρό μου πραγματικότητα, αποφάσισα να ζητήσω τη δική σας στήριξη και συμβολή, τη δική σας βοήθεια, χρηματοδοτώντας το όνειρό μου, ακριβώς όπως θα χρηματοδοτούσατε το όνειρο του δικού σας παιδιού.

Κατά κάποιον τρόπο, όλοι εσείς θα είσαστε οι γονείς μου για μια στιγμή στον χρόνο, κι έτσι νιώθω την ανάγκη να σας ευχαριστήσω όλους, ανεξαρτήτως αν μπορείτε να μου προσφέρετε 1 ευρώ ή 50, για εμένα, το σημαντικό είναι η αρχοντική σας κίνηση».

Ο μέλλον γαμπρός μιλάει στο ΚoolΝews.gr και την Ελένη Λαζάρου.

Μίλησε μας για την καμπάνια σου. Τι ζητάς και γιατί;

«Προσωπικά επιθυμώ να παντρευτώ, καλύπτοντας απλά τα βασικά μιας Θρησκευτικής τελετής, σε Ορθόδοξο ιερό ναό. Μια λιτή απλή τελετή, της οποίας το κόστος, για στολισμό, νυφικό, βέρες, προσκλητήρια, λαμπάδες, μπομπονιέρες κ.λπ. δεν μπορώ να επωμισθώ με τον χαμηλό μισθό μου, και δεν έχω το δικαίωμα να στερήσω μια όμορφη ημέρα από τη γυναίκα που υπόσχεται να μου χαρίσει μια όμορφη ζωή, δίπλα μου».

Πώς σκέφτηκες να συγκεντρώσεις χρήματα με αυτόν τον τρόπο;

«Είδα κατά τύχη σε μια περιήγησή μου στο Youtube ένα σχόλιο από έναν Αμερικανό που ζητούσε να τον χρηματοδοτήσουν έτσι ώστε να συλλέξει 1.000.000 δολάρια. Έλεγε μάλιστα πως αν 500.000 κόσμος του προσέφερε από 2 δολάρια θα κατακτούσε τον σκοπό του και για να συντομεύσει λίγο την διαδικασία έγραφε πως ζητά από 200.000 ανθρώπους μόνο 5 δολάρια! Θράσος; Τόλμη; Σημασία έχει πως λειτούργησε ως εφαλτήριο για εμένα, να ζητήσω την ευγενική χρηματοδότηση του κόσμου για κάτι εξαιρετικά ιερό σε σχέση με αυτό που ζητούσε ο συγκεκριμένος άνθρωπος, και δεν είναι άλλο από τον γάμο μου. Στην πορεία είδα πως πολύς κόσμος απευθύνεται σε ανάλογες ιστοσελίδες χρηματοδότησης, οι οποίες έναντι κάποιου μικρού αντιτίμου από το εκάστοτε ποσό δωρεάς, παρέχουν αυτή την σύνδεση μεταξύ κόσμου και ενδιαφερόμενου».

Η σύντροφός σου το ξέρει; Τι λέει;

«Όχι, δεν το γνωρίζει. Σε περίπτωση που υπάρξει μια θετική ανταπόκριση, φυσικά και θα της προβάλω την Αγάπη του κόσμου. Δεν κρύβω όμως πως μέχρι σήμερα είχα αρχίσει να απογοητεύομαι, όταν άρχισαν να καταφθάνουν, οι πρώτες δωρεές εξαιτίας της ευγενικής προβολής του «ονείρου» μου, από γνωστή ιστοσελίδα παγκόσμιας εμβέλειας, δίχως να το γνωρίζω. Ενημερώθηκα από τις απαντήσεις του κόσμου στο ευχαριστήριο email που έστειλα εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη μου για την χρηματοδοτική τους στήριξή! Ακόμα και 1 ευρώ είναι για εμένα ιερό»!

Πώς γνωριστήκατε και πότε θα παντρευτείτε;

«Γνωριστήκαμε μέσω μιας ιστοσελίδας γνωριμιών. Πολλοί λένε πως το διαδίκτυο αποξενώνει και απομακρύνει τους ανθρώπους. Αυτό είναι η μία όψη του διαδικτύου. Από την άλλη πλευρά, εξαιτίας των αποστάσεων που γεφυρώνει και της αδυναμίας να συναντηθούν και να μιλήσουν σε πραγματικό χρόνο οι άνθρωποι, αναγκάζονται να επενδύσουν περισσότερο χρόνο εκφράζοντας όλα όσα έχουν μέσα τους, όλα όσα θα ήθελαν, αναπτύσσοντας μέρα με την ημέρα σχεδόν κάθε πτυχή του εαυτού τους, πράγμα που ενδεχομένως να μην τύγχανε τόσο μεγάλης προσοχής σε μια συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο, εκεί όπου οι αισθήσεις, όραση και ακοή θα αποσπούσαν την προσοχή από την ουσιαστική γνωριμία. Με άλλα λόγια, στο διαδίκτυο βλέπεις αν κάποιος έχει κάτι να πει και αναλόγως αποφασίζεις αν θα επενδύσεις τον χρόνο σου να τον γνωρίσεις καλύτερα».

Πώς ονειρεύεστε τον γάμο σας;

«Λιτό, εύχομαι να μην δει τι δηλώνω η Ευγενία. Αν και κάνω χιούμορ, προσωπικά θα επιθυμούσα έναν γάμο περισσότερο παραδοσιακό και ουσιαστικό από έναν γάμο επιτομή της πολυτέλειας, όταν γύρω μας υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν, πεινάνε και δυσκολεύονται να έχουν τα απαραίτητα για να ζήσουν. Όμως, όπως προανέφερα μπορεί εμείς οι άντρες να είμαστε πιο ουσιαστικοί, για μια γυναίκα όμως το γεγονός πως θα ντυθεί νύφη, πως θα μοιραστεί τη ζωή της, μαζί σου, αποτελεί κάτι το ξεχωριστό, και θέλει σε ένα λογικό επίπεδο να το ζήσει, νιώθοντας έστω και για μια ημέρα πριγκίπισσα».

Εσείς με τι ασχολείστε;

«Έχω σπουδάσει στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και εργάζομαι ως γραφίστας, αλλά αν και εργάζομαι εντυπωσιακά σκληρά, σχεδόν όλη την ημέρα, παρ’ όλα αυτά δεν έχω την δυνατότητα να αποταμιεύσω ένα τόσο σημαντικό ποσό όπως αυτό που απαιτεί μια γαμήλια τελετή με όλα τα παρελκόμενα της ακόμα και σε τυπικό επίπεδο».

Πόσα χρήματα έχετε συγκεντρώσει ως τώρα;

«113 ευρώ, αλλά πιστέψτε με, ειλικρινά δηλώνω πως κάθε ευρώ αποτελεί για εμένα μια τεράστια στήριξη και νιώθω την ανάγκη να εκφράσω δημόσια την ευγνωμοσύνη μου σε αυτούς τους Ανθρώπους που αν και άγνωστοι, αμέσως έσπευσαν να με στηρίξουν, με ό,τι μπορούσε ο κάθε ένας. Είμαι σίγουρος πως και αυτοί περνάνε δύσκολα, στην Ελλάδα του 2016, δεν τους περισσεύουν χρήματα κι όμως αποφάσισαν να κάνουν ένα «μυστήριο» προς το πρόσωπό μου και ενώπιον Θεού».

Τι μηνύματα λαμβάνετε;

«Μέχρι εχθές είχα αρχίσει να απογοητεύομαι όμως σήμερα όλα άλλαξαν, με τη βοήθεια του Νικήτα, της Ροζαλίας, του Κωνσταντίνου, του Στάθη, του Δημήτρη και της Μαρίας οι οποίοι μου έστειλαν ένα ζεστό μήνυμα στήριξης κι αλληλεγγύης χωρίς να με γνωρίζουν! Εύχομαι να πάνε όλα καλά, για όλους, να καταφέρουμε να συλλέξουμε ένα σεβαστό ποσό αν όχι όλο το ποσό, και να μπούμε στον ιερό ναό, με τη χορηγία των Ελλήνων, με τη χορηγία του απλού κόσμου.

Μπορούμε αν στηρίξουμε ο ένας τον άλλον να κρατήσουμε ψηλά την Ελλάδα, γιατί η Ελλάδα δεν είναι μόνο τα ιερά χώματα, τα κύματα, ο ήλιος αλλά είναι κυρίως η αλληλεγγύη και η φιλοξενία, το ζεστό χαμόγελο και το κέφι! Λέξεις που τις ξεχάσαμε και τις ακούμε μόνο σε «πλαστικές» διαφημίσεις! Εμείς είμαστε η Ελλάδα, και μέσα μας κρύβουμε την Ελλάδα που θέλουμε και που θα παραμείνει, μετά την καταιγίδα. Ατενίζουμε το μέλλον με χαμόγελο και μια θερμή αγκαλιά προς όλους όσους στήριξαν ή όχι την προσπάθειά μας! Ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά, αν δεν μπορούμε εμείς οι Έλληνες, τότε κανένας δεν μπορεί»…

The post Ποιος είναι ο Ευστράτιος που κάνει διεθνή καμπάνια για να καταφέρει να… παντρευτεί; appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα