Το άρθρο του Σαμαρά: «Έσφαξε» ΣΥΡΙΖΑ-Χρυσή Αυγή και έγραψε 15 φορές την λέξη «Ελλάδα»

Μία άτυπη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας ενόψει της διπλής κάλπης του Μαΐου, κήρυξε χθες ο πρωθυπουργός, με άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής. Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί…

Γράφει ο Γιώργος Μιχαηλίδης

Ο Αντώνης Σαμαράς, στο κείμενό του κάνει μία ανασκόπηση της μέχρι

τώρα θητείας της κυβέρνησης, επισημαίνοντας πως κατάφερε να αποτρέψει την καταστροφή και να οδηγήσει την χώρα στην έξοδο από την κρίση. Γι’αυτό και χρησιμοποιεί συνολικά πέντε φορές την λέξη «καταφέραμε» σε κάθε μορφή της.

Ο πρωθυπουργός κάνει άλματα από το πρώτο πληθυντικό στο πρώτο ενικό, μένοντας όμως πιστός στο εξής: Ο πληθυντικός αφορά μόνο τα επιτεύγματα της χώρας και της κυβέρνησης και του λαού, ενώ ο ενικός ταυτίζεται με τους στόχους του αλλά και τις ιδέες του. Η φράση του «πριν από δύο χρόνια, όταν μίλαγα για προοπτική και ελπίδα, οι οιωνοί ήταν εναντίον μας. Ελάχιστοι πίστευαν πραγματικά ότι θα τα καταφέρουμε», είναι ίσως το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα.

Τι λέει όμως ο πρωθυπουργός στο 800+ λέξεων κείμενό του; Διατηρώντας τον ίδιο ανθρωπινό αλλά και λαϊκό τόνο του, εναλλάσσεται μεταξύ των φόβων και των επιτυχιών της Ελλάδας, εξαπολύοντας –όπου βρίσκει την ευκαιρία- επιθέσεις σε όλη σχεδόν την αντιπολίτευση. Χωρίς όμως να κατονομάζει κανέναν. Γιατί; Γιατί προφανώς δεν θέλει να δώσει παραπάνω αξία –απ’όση ο ίδιος επιθυμεί- στα πρόσωπα, αλλά να σταθεί στα γεγονότα.

Που δεν είναι άλλα από τα παρακάτω:

Η κυβέρνηση διέψευσε την «ανεύθυνη αντιπολίτευση» που ήθελε έξοδο από το ευρώ. (Βλ. ΣΥΡΙΖΑ)Η κυβέρνηση προστάτευσε την Δημοκρατία από την απειλή εγκληματικών οργανώσεων. (Βλ. Χρυσή Αυγή)

Η επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ είναι σφοδρή. Είναι σφοδρή γιατί έχει τα «όπλα». Σύμφωνα με τα όσα βρίσκεται σε θέση να γνωρίζει το koolnews.gr, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά στην Οικονομία, το πρωτογενές πλεόνασμα και κυρίως η επιτυχημένη έξοδος στις αγορές, θα είναι οι βασικοί πυλώνες στην ρητορική όχι μόνο της κυβέρνησης αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού μέχρι τις εκλογές.

«Τον Απρίλιο του 2010 έκλεισαν οι διεθνείς αγορές για τη χώρα, επιβάλλοντάς μας ‘’τον δρόμο του Μνημονίου’’», αναφέρει, για να εξαπολύσει λίγες γραμμές πιο κάτω την κατά μέτωπον επίθεσή του για όσα είχε η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει: «Μια ανεύθυνη αντιπολίτευση που προσπαθούσε να «ξεσηκώσει τον λαό» κατά της παραμονής της χώρας στο ευρώ. Αλλά κι μιαν εγκληματική οργάνωση, που με την κάλυψη της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης εξαπέλυε πρωτοφανές κύμα βίας. Καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε και τις δύο αυτές προκλήσεις». Σημειώνει μάλιστα ότι η επιτυχία αυτή δεν χρεώνεται μόνο στην κυβέρνηση αλλά και στον ίδιο τον ελληνικό λαό. Όπως λέει χαρακτηριστικά, ο λαός ήταν αυτός που απομόνωσε την δημαγωγία και τον λαϊκισμό κάθε είδους. Μία έμμεση αναφορά στα ποσοστά των δημοσκοπήσεων που θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει επί της ουσίας καταφέρει να ενσωματώσει την λαϊκή οργή για την κατάσταση της αγοράς και να αφήσει πίσω την ΝΔ, καθώς και στην δημοσκοπική πενία κομμάτων που στήριξαν την ύπαρξή τους στον αντιμνημονιακό αγώνα, όπως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή. Για την Χρυσή Αυγή δε, σημειώνει πως αποτελεί επιτυχία της κυβέρνησης να «στείλει στην Δικαιοσύνη την εγκληματική οργάνωση».

Η οικονομία είναι το «δυνατό χαρτί» του πρωθυπουργού και αυτό φαίνεται σε κάθε σημείο του άρθρου. Καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ πως «θλίβεται» για τα εγκωμιαστικά σχόλια του διεθνούς Τύπου. Ενώ για την έξοδο στις αγορές κάνει σαφή αναφορά στις δηλώσεις του βουλευτή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Δημήτρη Παπαδημούλη, λέγοντας πως «ανακάλυψαν ότι μας δάνειζε με 1,5%...».

Απαντά μάλιστα στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «με την πλήρη αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα μειώνονται όλα τα επιτόκια. Και η μείωση του κόστους δανεισμού θα φτάσει εκατοντάδες εκατομμύρια κάθε χρόνο! Τα ’χουν χαμένα ακόμα και στην απλή αριθμητική…».

Ο πρωθυπουργός δεν αναλύει, δεν κουράζει και δεν σπαταλά λέξεις. Θέλει εν είδει διαγγέλματος να δώσει αισιοδοξία, κάτι που όπως προαναφέρθηκε προσπαθεί να επιτύχει με την εναλλαγή του ενικού με τον πληθυντικού.

Τέλος, προσπαθεί να πείσει πως το μέλλον είναι ευοίωνο θεωρώντας ως βασική αρχή προκειμένου να μην πάνε… στράφι όλα όσα πετύχαμε: «Αρκεί να μην κάνουμε πίσω τώρα. Αρκεί να μην εφησυχάσουμε, να μην αφήσουμε να περάσουν τα σχέδια όσων θέλουν την Ελλάδα κολλημένη στη μιζέρια, στην γκρίνια, στην απομόνωση».

Το άρθρο με… αριθμούς:

Έξι φορές η λέξη «Μνημόνιο»Πέντε φορές η λέξη «αγορές»Πέντε φορές η λέξη «καταφέραμε»Εννέα φορές η λέξη «χώρα»Τρεις φορές η λέξη «ελπίδα»Τρεις φορές η λέξη «λαϊκισμός»Και, 15 φορές η λέξη «Ελλάδα»

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα