Τα «γυρνάει» ο Τόμσεν: Το ΔΝΤ δεν μίλησε για κούρεμα αλλά για ελάφρυνση του χρέους

Τα… γυρίζει τώρα ο Πολ Τόμσεν σε ότι αφορά το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, παραμένει όμως σταθερός στην άποψή του ότι το πρόγραμμα που εφαρμόσθηκε στην Ελλάδα ήταν σωστό.

Μιλώντας αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 και τον Θανάση Τσίτσα, ο Πολ Τόμσεν έκανε λόγο για ανάγκη νέας χρηματοδότησης τη διετία 2015-2016, αποφεύγοντας ωστόσο να απαντήσει ξεκάθαρα αν η Ελλάδα

χρειάζεται ένα τρίτο πρόγραμμα.

Ο «σκληρός» του ΔΝΤ έκανε… «κωλοτούμπα», λέγοντας ότι το Ταμείο δεν έκανε ποτέ λόγο για «κούρεμα» του δημοσίου χρέους και ουσιαστικά συντάσσεται με τη γραμμή των Ευρωπαίων, οι οποίοι ετοιμάζονται για επιμήκυνση της λήξης των ομολόγων και για μείωση των επιτοκίων.

Παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα ξεπέρασε με επιτυχία την προσαρμογή της στο δημοσιονομικό σκέλος, συνεπώς δεν υπάρχει στον ορίζοντα θέμα περικοπής μισθών και συντάξεων.

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι για άλλη μια φορά, και παρά τις δημόσιες τοποθετήσεις ακόμη και της Κριστίν Λαγκάρντ περί λαθών στο ελληνικό πρόγραμμα, ο Τόμσεν παραμένει αμετανόητος για τη λάθος συνταγή που ακολούθησε στη χώρα μας, «κλείνοντας τα μάτια» στο ποσοστό της ανεργίας που εκτινάχθηκε στο 27%.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα