Το άγριο πρόσωπο της κρίσης – Μανάδες γίνονται πόρνες για να συντηρήσουν τις οικογένειές τους

Το ελληνικό success story μπορεί να έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή του στα μακροοικονομικά μεγέθη της χώρας, αυτό όμως δε συμβαίνει και με τα μικροοικονομικά. Τα ελληνικά νοικοκυριά έχουν δει το πιο σκληρό πρόσωπο της κρίσης, αντιμετωπίζοντας ανυπέρβλητα πολλές φορές εμπόδια.

Οι αδυναμία πολλών οικογενειών να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις και να εξασφαλίσουν στα μέλη τους τα απαραίτητα προς το ζην είναι η αιτία που έχει οδηγήσει πολλές άνεργες Ελληνίδες νοικοκυρές να στραφούν στην πορνεία και δη την παράνομη.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Espresso, το… αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου έχει αυξημένη ζήτηση στις Ελληνίδες τον τελευταίο ένα χρόνο. Μάλιστα, δύο άνθρωποι που διατηρούν studio στο κέντρο της Αθήνας, κρατώντας κρυφή την επωνυμία τους, μίλησαν στην εφημερίδα για τις γυναίκες που τους επισκέπτονται αναζητώντας δουλειά. Και είναι πολλές, ανεξάρτητα, μάλιστα από την ηλικία και την εμφάνισή τους.

Χαρακτηριστικά δηλώνουν:

«Λόγω της οικονομικής κρίσης, πολλές γυναίκες που πριν από λίγα χρόνια δεν είχαν περάσει ούτε έξω από οίκο ανοχής, έρχονται σε μας και ζητούν να εργαστούν ως ιερόδουλες για να βγάλουν το ψωμί τους και να πληρώσουν τους λογαριασμούς και τα χαράτσια. Οι περισσότερες από αυτές είναι τις γυναίκες είναι μεταξύ των 30 και 45 ετών, έχουν οικογένειες και μεγαλώνουν παιδιά. Φυσικά, δεν λείπουν και οι νεαρές που είναι ελεύθερες, αλλά άνεργες, χωρίς καμία οικονομική στήριξη... Μιλώντας μαζί τους κατάλαβα πως δεν έχουν ιδέα πόσο δύσκολο είναι να ικανοποιείς ερωτικά δεκάδες άντρες καθημερινά».

Ο ένας από τους δύο αφηγήθηκε ένα περιστατικό που τον συγκλόνισε, σχετικά με μια γυναίκα από τις δεκάδες γυναίκες που του ζήτησαν δουλειά:

«Πριν από λίγο καιρό ήρθε μια γυναίκα γύρω στα σαράντα και μου είπε πως ο άντρας της είχε απολυθεί από τη δουλειά του και πλέον εργαζόταν περιστασιακά σε μια εταιρεία που κάνει μετακομίσεις και μεταφορές! Είχαν δύο παιδιά και έμεναν στο νοίκι, αλλά τα χρήματα που έβγαζαν ήταν γύρω στα 500 ευρώ το μήνα. Μου ζήτησε να δουλέψει δύο φορές την εβδομάδα στο πρωινό πρόγραμμα, ώστε να μπορεί να λείπει από το σπίτι χωρίς να καταλάβει κάτι ο σύζυγος της. Η εξωτερική της εμφάνιση ήταν πολύ καλή, αλλά της εξήγησα πως για να δουλέψει στο studio θα έπρεπε πρώτα να βγάλει άδεια εργασίας και να περάσει από ιατρικές εξετάσεις. Όταν τη ρώτησα αν έχει σκεφτεί καλά αυτό που πάει να κάνει έβαλε τα κλάματα και μου είπε πως φοβάται, αλλά δεν έχει άλλη επιλογή! Στενοχωρήθηκα πολύ και τη συμβούλεψα να πάει πίσω στο σπίτι της και να ψάξει για μια άλλη δουλειά, γιατί με αυτήν την ψυχολογία ήταν αδύνατο να μπει στο δωμάτιο με πελάτη. Η δουλειά της ιερόδουλης είναι πολύ δύσκολη και απαιτητική. Όταν είσαι στο κρεβάτι με πελάτη, το συναίσθημα πρέπει να πάει περίπατο».

Keywords
Τυχαία Θέματα