Το αγκάθι του Ασφαλιστικού και ο βραχνάς του ΔΝΤ: Οι χριστουγεννιάτικες συμπληγάδες της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση προχωρά με γνώμονα το συμφέρον του ελληνικού λαού και είναι αυτή η κυβέρνηση η οποία μέσα στην τετραετία θα βγάλει την χώρα από την κρίση, ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο ραδιόφωνο του ALPHA.

Γράφει ο Παύλος Ελευθερόπουλος

«Ακούμε συνεχώς το παραμύθι ότι η κυβέρνηση καταρρέει, ότι οι βουλευτές έχουν πρόβλημα, και πολλά άλλα τα οποία προσπαθούν να αποτυπώσουν ότι η κυβέρνηση αυτή

είναι αδύναμη και ότι η κυβέρνηση αυτή σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει. Αυτό είναι μια επιθυμία και ευχή πολλών που προσπαθούν να την αποτυπώσουν ως μια πραγματικότητα. Αυτά όμως δεν ισχύουν. Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι συμπαγής, η κυβερνητική πλειοψηφία, η συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες είναι ισορροπημένη και η Κοινοβουλευτική Ομάδα πλήρως συνειδητοποιημένη, ποιο πρόγραμμα εφαρμόζει και πόσο κόπο και υποχωρήσεις θα χρειαστεί να κάνουμε, τις οποίες ήδη έχουμε κάνει ξεπερνώντας και τον εαυτό μας γιατί προέχει το μέλλον του ελληνικού λαού. Είμαστε εμείς αυτοί που μέσα στην τετραετία θα βγάλουμε την χώρα από την κρίση και το πρόγραμμα θα τελειώσει» επεσήμανε η ίδια.

Αυτό, όμως, που καίει αυτή την στιγμή την κυβέρνηση είναι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα πρέπει να έχει ψηφιστεί ως τις 15 Ιανουαρίου και αποτελεί το πλέον επικίνδυνο τεστ για την συνοχή της πλειοψηφίας. Το έργο της προετοιμασίας των ελληνικών προτάσεων έχει αναλάβει η αρμόδια διυπουργική επιτροπή που μελετά το ζήτημα των αποθεματικών των ταμείων και προσπαθεί να βρει λύση για να υπάρξει ένας «κουμπαράς» και να γίνει το σύστημα βιώσιμο. Η κυβέρνηση έχει μπροστά της δυο κρίσιμους μήνες για να ολοκληρώσει τον οδικό της χάρτη. Όπως υποστηρίζουν μέλη της επιτροπής, «η κυβέρνηση θα φέρει νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που να διασφαλίζει τις κύριες συντάξεις» ενώ παράλληλα οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως έχουν συγκροτήσει εναλλακτική πρόταση και για την φορολογία των αγροτών. Επιπλέον κρίσιμο είναι το θέμα του υπερταμείου για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, όπου σύμφωνα με το Μαξίμου το 25% των εσόδων του θα πηγαίνει για την ανάπτυξη, το σχέδιό για την οποία θα παρουσιαστεί τον Μάρτιο του 2016.

Όσον αφορά τον ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, το Μαξίμου υποστηρίζει ότι η Κυβέρνηση ούτε απόψεις έχει αλλάξει ούτε και στάση, επιχειρώντας να ρίξει το μπαλάκι στους δανειστές. Στην προσπάθεια αυτή συνηγορεί και η δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη που υποστηρίζει πως «η κυβέρνηση με τη συμφωνία του καλοκαιριού, έχει αποδεχθεί τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, συμμετοχή σε θέση τεχνικού συμβούλου έως τον Μάρτιο, οπότε και το ίδιο ΔΝΤ θα αποφασίσει αν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα ή όχι». Παράλληλα, η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι οι απόψεις του ΔΝΤ είναι ακραία νεοφιλελεύθερες απόψεις και πολύ συχνά δεν είναι συμβατές με την άποψη της κυβέρνησης και τον τρόπο εξόδου από την κρίση, ενώ υπογράμμισε ότι το ίδιο το ΔΝΤ, με την δική του έκθεση, την προηγούμενη εβδομάδα, έκανε αυτοκριτική και είπε ότι η ελληνική συνταγή δεν ήταν πετυχημένη και θα έπρεπε να έχει κουρευτεί το χρέος εξ αρχής, αναγνώρισε δε ότι η μέθοδος της εσωτερικής υποτίμησης η οποία επιβλήθηκε με μείωση μισθών και συντάξεων, επίσης δεν ήταν πετυχημένη συνταγή.

The post Το αγκάθι του Ασφαλιστικού και ο βραχνάς του ΔΝΤ: Οι χριστουγεννιάτικες συμπληγάδες της κυβέρνησης appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα