Αυτοί είναι οι πιο δημοφιλείς και αγαπητοί ηγέτες παγκοσμίως για το 2015

Ο Μπαράκ Ομπάμα είναι ο πιο δημοφιλής ηγέτης παγκοσμίως και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από την Άνγκελα Μέρκελ που έρχεται δεύτερη.

Η δημοσκόπηση για τους πιο δημοφιλείς ηγέτες δημοσιεύτηκε από τον Independent και διενεργήθηκε από την WIN/Gallup International σε 65 χώρες και 64.000 άτομα.

Τρίτος στην κατάταξη, μετά από τον Ομπάμα και την Μέρκελ

έρχεται ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον με ποσοστό 37% ενώ ακολουθεί ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ με 35% και την πεντάδα συμπληρώνει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν (33%).

Ο Ομπάμα είναι ο ηγέτης που εμπνέει τον μεγαλύτερο σεβασμό με τρεις στους πέντε ανθρώπους (59%) να έχουν θετική εικόνα για τον πρόεδρο των ΗΠΑ ενώ ένας στους τρεις (29%) δεν τον βλέπουν και τόσο θετικά. Χαρακτηριστικό είναι πως είναι λιγότερος αγαπητός στην πατρίδα του και συγκεντρώνει μείον δώδεκα βαθμούς.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα και ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι μακράν οι πιο αναγνωρίσιμοι ηγέτες στην παγκόσμια πολιτική σκηνή. Η Άνγκελα Μέρκελ είναι η δεύτερη πιο αγαπητή ηγέτης ανάμεσα στους 10 που περιλαμβάνονται στην έρευνα με ποσοστό 42%, παρά το γεγονός ότι στην πατρίδα της έχει αρνητικό σκορ στην πατρίδα της εξαιτίας της μεταναστευτικής πολιτικής που ακολούθησε.

Ειδικότερα, πρώτος στη λίστα βρίσκεται ο Μπάρακ Ομπάμα ακολουθούν η Άνγκελα Μέρκελ, ο Ντέβιντ Κάμερον και ο Φρανσουά Ολάντ. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν και στην έκτη ο Κινέζος πρόεδρος Χι Τζινπίνγκ. Ακολουθεί στην έβδομη θέση ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι και στην όγδοη η πρόεδρος της Βραζιλίας πρόεδρος Ντίλμα Ρούσεφ. Τέλος την ένατη θέση φιγουράρει ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ αλ Σαούντ και την δέκατη ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ρουχανί.

Αναλυτικά τα ποσοστά: Στα αριστερά αγαπητός στα δεξιά μη αγαπητός

Πρόεδρος ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα: 59% - 29%

Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ: 42% - 29%

Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον: 37% - 28%

Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ: 35% - 29%

Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν: 33% - 43%

Κινέζος πρόεδρος, Χι Τζινπίνγκ: 27% - 30%

Ινδός πρωθυπουργός, Ναρέντρα Μόντι: 24% - 20%

Βραζιλιάνα πρόεδρος, Ντίλμα Ρουσέφ: 24% - 23%

Σαουδάραβας βασιλιάς, Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ αλ Σαούντ: 20% - 31%

Ιρανός πρόεδρος, Χασάν Ρουχανί: 19% - 32%

The post Αυτοί είναι οι πιο δημοφιλείς και αγαπητοί ηγέτες παγκοσμίως για το 2015 appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα