Το Newsweek από το ράφι στο iPad!

Ένα από τα πιο θρυλικά περιοδικά των Η.Π.Α, το «Newsweek», αναστέλλει την κυκλοφορία του από τον Ιανουάριο του 2013, έπειτα από 80 χρόνια παρουσίας. Η διευθύντρια έκδοσης του περιοδικού, Τίνα Μπράουν, ανακοίνωσε πως η έντυπη έκδοση διακόπτεται και το Newsweek θα παραμείνει ως τίτλος μόνο στο διαδίκτυο.

«Η έξοδος από τις έντυπες εκδόσεις είναι εξαιρετικά δύσκολη για όλους εμάς που έχουμε μια ρομαντική σχέση με το χαρτί και λατρεύουμε τις υπέροχες χαοτικές ώρες λίγο πριν στείλουμε το τεύχος στο τυπογραφία κάθε Παρασκευή βράδυ», δήλωσε η Μπράουν. Η online

συνέχεια του Newsweek θα ονομάζεται Newsweek Global.

«Το Newsweek θα μεταβεί στην πλήρως ψηφιακή μορφή του στις αρχές του 2013. Συνεπεία της εξέλιξης αυτής η τελευταία έντυπη έκδοσή του στις ΗΠΑ θα είναι το τεύχος της 31ης Δεκεμβρίου», ανακοίνωσε η ιδρύτρια και αρχισυντάκτρια της εταιρίας Newsweek/Daily Beast.

Η συρρίκνωση των διαφημιστικών εσόδων σε συνδυασμό με τη ραγδαία αύξηση των χρηστών των tablets και έξυπνων τηλεφώνων οδήγησαν στην ιστορική απόφαση. Αξίζει να σημειωθεί πως οι συγκεκριμένοι χρήστες θα αγγίξουν τα 70 εκατομμύρια μόνο στις Η.Π.Α την επόμενη χρονιά, ενώ το 39% των Αμερικανών ενημερώνεται μόνο μέσω του διαδικτύου.

Το περιοδικό θα συνεχίσει να ενημερώνει τους φανατικούς αναγνώστες του μέσα από ένα πρωτοποριακό πάντρεμα με το διαδίκτυο, τα iPads και τα androids! Το νέο φιλόδοξο project θα ονομάζεται Newsweek Global και θα στηρίζεται κυρίως σε συνδρομητές.

«Το Newsweek Global θα στηρίζεται σε συνδρομή η οποία θα καταβάλλεται τους e-readers ενώ θα υπάρχει έκδοση τόσο για τα tablets όσο και για το διαδίκτυο όπου συνεχίζεται η συνεργασία με το Daily Beast», εξήγησε η Τίνα Μπράουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα