Τηλεοπτική ανασκόπηση 2015: Η «εξαφάνιση» του Μάρκου Σεφερλή, η εγκυμοσύνη της Μενεγάκη και όσα είδαμε τη χρονιά που πέρασε

Η αντίστροφη μέτρηση για τη νέα χρονιά έχει ξεκινήσει και ως είθισται μία τηλεοπτική ανασκόπηση έχει χώρο και σημασία. Τι μας κέντρισε, λοιπόν, το ενδιαφέρον το έτος που φεύγει; Ποιες τηλεοπτικές μετακινήσεις κέρδισαν το κοινό, ποιοι είναι οι νικητές και οι χαμένοι;

Η άνοδος και η πτώση του βασιλείου του Μάρκου: Η εμφάνιση του Μάρκου Σεφερλή σε ρόλο παρουσιαστή έγινε το 2014 αλλά μέχρι και τις αρχές

του 2015 τα νούμερα τηλεθέασής του καλά κρατούσαν. Με το πέρασμα των μηνών, ωστόσο, ο ταλαντούχος κωμικός αλλά μετεξεταστέος – όπως αποδείχτηκε- παρουσιαστής έπεσε από το θρόνο του με πολλές λανθασμένες κινήσεις και υπεροπτικά σχόλια. Ποιος ξεχνά τον καβγά του στον αέρα του «Mega με μία» με το Δημήτρη Ουγγαρέζο με αφορμή τη φημολογούμενη μετεγγραφή του δεύτερου στον Ant1. Το αποτέλεσμα, πάντως, ήταν ένα: ο Μάρκος να χαθεί με ταχύτητα φωτός από τα τηλεοπτικά δρώμενα.

Το πασπαρτού του Mega: Είναι ο άνθρωπος που στέκεται κερί αναμμένο στο μεγάλο κανάλι. Η Ντορέττα Παπαδημητρίου μετά τις επιτυχημένες εξετάσεις στο «Music school», ανέλαβε το βαρύ φορτίο της πρωινής εκπομπής «Καλημερούδια». Και λέω βαρύ γιατί όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση… κανείς δεν μπορεί να ανακάμψει την πορεία των «Σκορδά-Λιάγκα».

Η Τζένη έρχεται και προκαλεί!: Ήταν Οκτώβριος του 2015, όταν η Τζένη Μπαλατσινού αναλάμβανε το μαγκαζίνο «Jenny Jenny» στο Mega και έμπαινε στην αρένα της μικρής οθόνης. Λίγους μήνες, μετά, η γοητευτική κυρία έχει εξελιχθεί σε μία από τις εκπλήξεις της σεζόν, «στριμώχνοντας» τους αντιπάλους της και αποδεικνύοντας ότι είχε, έχει και θα έχει θέση στο χώρο της τηλεόρασης.

Το απόρθητο κάστρο του Ant1: Φαίη Σκορδά και Γιώργος Λιάγκας κατάφεραν όχι μόνο να «εξολοθρεύσουν» το Μάρκο Σεφερλή και να βγουν νικητές της σεζόν αλλά να μπουν με το δεξί και φέτος. Με μία συνταγή δοκιμασμένη και επιτυχημένη, φαίνεται ότι το ζευγάρι δεν έχει να φοβάται τίποτα και κανέναν.

Η ισχύς εν τη ενώσει για το «καλό» της τηλεθέασης: Φαίνεται ότι στο κανάλι του Αμαρουσίου πιστεύουν πολύ στην έννοια της ομαδικότητας και των διδύμων στις τηλεοπτικές εκπομπές. Έτσι, είδαμε Δημήτρη Ουγγαρέζο (μετά τη μετεγγραφή του από το Mega) να ενώνει τις δυνάμεις του με τη Μαίρη Συνατσάκη στη μεσημεριανή ζώνη με την εκπομπή «Spata Live» και τη Μαρία Μπεκατώρου να μοιράζεται πια την καρέκλα της παρουσιάστριας με το Νίκο Μουτσινά στο «Πρωινό Σου Κου». Το αποτέλεσμα και στις δύο περιπτώσεις; Θετικότατο!

«Χωρισμός» βόμβα: Από τις ειδήσεις που προκάλεσαν μεγάλη αίσθηση τη χρονιά που φτάνει στο τέλος της ήταν και η αποχώρηση του Βαγγέλη Περρή από την εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη, «Όλα πρώτη φορά». Ο ταλαντούχος δημοσιογράφος αποφάσισε να δοκιμαστεί σε κάτι νέο κι έτσι ανέλαβε την αρχισυνταξία του «Spata Live».

Η Βασίλισσα εγκυμονεί!: Μπορεί η συγκεκριμένη στιγμή να ακροβατεί ανάμεσα σε τηλεοπτικό γεγονός και lifestyle είδηση, αλλά ό,τι αφορά στην Ελένη Μενεγάκη έχει πάντα μία θέση στις ανασκοπήσεις της χρονιάς. Το 2015, λοιπόν, είναι από τα έτη που η βασίλισσα της μικρής οθόνης θα θυμάται για πάντα αφού στις 29 Μαρτίου απέκτησε τον καρπό του έρωτά της με τον Ματέο Παντζόπουλο, Μαρίνα. Οι τηλεθεατές έζησαν την εγκυμοσύνη μαζί με την αγαπημένη τους παρουσιάστρια με τις ευχές να μην σταματούν και τα νούμερα να εκτοξεύονται.

Εpsilon, ο μεγάλος νικητής;: Για πολλούς αποτελεί την έκπληξη της χρονιάς, αφού από νεοσύστατο κανάλι κατάφερε να γίνει ο σταθμός που έχει συγκεντρώσει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής τηλεόραση. Αννίτα Πάνια, Τατιάνα Στεφανίδου και Νίκος Ευαγγελάτος είναι μερικοί από τους δημοσιογράφους που πέρασαν το κατώφλι του E.

Επαναλειτουργία της ΕΡΤ: Από τις σημαντικότερες στιγμές της χρονιάς, η μετονομασία της ΝΕΡΙΤ σε ΕΡΤ και η επαναλειτουργία αυτής, στις 11 Ιουνίου 2015.

Πλώρη για το ψυχαγωγικό πρόγραμμα: Ο σκαϊ έχει χτίσει τη δική του πορεία στον ενημερωτικό τομέα αλλά έκανε την έκπληξη με την απόκτηση του τάλεντ σόου «X Factor». Ο σταθμός του Φαλήρου σκοπεύει να βγάλει στον αέρα το φορμάτ μέσα στο 2016 και όλοι αναμένουν το όνομα του παρουσιαστή, που φαίνεται ότι θα είναι ο Σάκης Ρουβάς.

Η ελληνική μυθοπλασία… μετα σκαμπανεβάσματά της: Κι ενώ όλοι μιλούσαν για την άνοδο των σειρών, αφού τη σεζόν 2014-2015 είδαμε «Κάτω Παρτάλι», «Εθνική Ελλάδας», «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» και «Ταμάμ» να τρελαίνουν τα μηχανάκια της Nielsen, ξαφνικά άρχισε η κάτω βόλτα. Τα δύο πρώτα επιτυχημένα σίριαλ «κόπηκαν» λόγω οικονομικών προβλημάτων με το μέλλον τους να παραμένει αβέβαιο. Θα συνεχιστούν, δεν θα συνεχιστούν;

The post Τηλεοπτική ανασκόπηση 2015: Η «εξαφάνιση» του Μάρκου Σεφερλή, η εγκυμοσύνη της Μενεγάκη και όσα είδαμε τη χρονιά που πέρασε appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα