Αλλάζει ο καιρός από το βράδυ –Έρχεται τσουχτερό κρύο και θυελλώδεις άνεμοι

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα το βράδυ. Η ηλιοφάνεια δίνει τη θέση της στο τσουχτερό κρύο και τους θυελλώδεις ανέμους.

Για αύριο προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με βροχές αρχικά στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές.

Στα ορεινά και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά θα χιονίσει, καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας από το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις

εντάσεως 4 με 5 και βαθμιαία 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά, θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Ισχυρές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν από το απόγευμα της Τετάρτης 30 Δεκεμβρίου στις Σέρρες, τον Πολύγυρο, τη Δράμα, τη Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς, την Πέλλα, την Βέροια, τη Κατερίνη, τη Φλώρινα, τα Γρεβενά, τη Καστοριά, τη Κοζάνη, τη Λάρισα, τον Βόλο, τα Τρίκαλα, τη Καρδίτσα, τη Λαμία, τη Λιβαδειά, τη Θήβα, το Καρπενήσι και την Τρίπολη.

Ισχυρή πιθανότητα υπάρχει για χιονοπτώσεις στη Θεσσαλονίκη ακόμα και στην Αθήνα, κυρίως σε περιοχές των βορείων προαστίων. Το τσουχτερό κρύο θα συνεχιστεί και την πρώτη μέρα του χρόνου, με αποτέλεσμα να κάνει λευκή Πρωτοχρονιά το σύνολο σχεδόν της χώρας.

The post Αλλάζει ο καιρός από το βράδυ –Έρχεται τσουχτερό κρύο και θυελλώδεις άνεμοι appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα