Τι θα θυμάσαι από τον ημιτελικό…

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση του α’ ημιτελικού για τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision ξεχωρίζουμε όσα μας έμειναν από τη χθεσινή βραδιά.

Από τον Κωνσταντίνο Χαντζάκο-Αντωνάτο

Ακόμα και οι ίδιοι οι φανατικοί του διαγωνισμού, που έχουν ταξιδέψει εν μέσω κρίσης και με δικά τους έξοδα μέχρι το Μπακού για την δουν από κοντά, μου είχαν εκμυστηρευτεί εκ των προτέρων ότι ο α’ ημιτελικός θα ήταν λίγο μούφα, ασχέτως αν και οι δυο ελληνοποιημένες αποστολές συμμετείχαν σε αυτόν – ίσως αυτός να ήταν και ο μόνος λόγος να

τον παρακολουθήσουμε άλλωστε.

Από το τσίρκο που παρέλασε μπροστά στα μάτια των θεατών και των τηλεθεατών χτες το βράδυ δεν θα μπορούσαμε να μην ανακηρύξουμε νικήτριες τις γιαγιάδες που εκπροσωπούν φέτος τη Ρωσσία. Οι συμπαθείς μπάμπουσκες από τη μακρινή Μόσχα ήταν τόσο cute, που ήθελες να σε πάρουν αγκαλιά και να σου φτιάξουν κάνα παστίτσιο – ως εκεί όμως. Φυσικά προκρίθηκαν και στον τελικό!

Μακράν η γελοιότερη συμμετοχή, κατά τη γνώμη μου, στον χθεσινό ημιτελικό ήταν αυτή του Ισραήλ – που ευτυχώς δεν πέρασε στον τελικό. Δες και μόνος σου, δεν υπάρχει ένα στοιχείο μέσα σε αυτή την εμφάνιση που δεν σε κάνει να κλαις από τα γέλια. Οι ενδυματολογικές επιλογές, το τραγούδι, το ύφος του τραγουδιστή, η τόση τεστοστερόνη… Από πού να το πιάσεις;

Από τις πιο αλλοπρόσαλλες συμμετοχές στον χθεσινό ημιτελικό αλλά και γενικά στον διαγωνισμό, αφού είναι ένα από τα τραγούδια που θα δούμε τη βραδιά του τελικού, είναι αυτή της Αλβανίας. Με όση συμπάθεια και να δεις τη συμμετοχή της γείτονα χώρας, η Rona και το Suus της είναι ένα τραγούδι που και ντε και καλά να θες, δεν παίζει να σου αρέσει. Με εμφανείς τις επιρροές από πρότυπα τύπου Adelle (πρόσφατα έγραψα για την καλλίφωνη κάρια, μην λέμε πάλι τα ίδια) εμφανίστηκε με ένα φόρεμα κουβερλί, μια αετοφωλιά στο κεφάλι και με ένα τραγούδι που ναι μεν αναδείκνυε την τρομερή φωνή της, αλλά σε καμία περίπτωση δεν το λες ωραίο. By the way, να ευχηθούμε κουράγιο στην Αλβανία, που βρίσκεται από χτες σε εθνικό πένθος λόγω θανατηφόρου ατυχήματος με φοιτήτριες.

Με μια κακοφτιαγμένη ρέπλικα ενός στοιχείου του χορευτικού της έναρξης του ημιτελικού της Αθήνας το 2006 εμφανίστηκε φέτος η Μολδαβία. Οι χορεύτριες πορτατίφ -όπως τις χαρακτήρισε η Μαρία Κοζάκου- από τη μία, ο τραγουδιστής με περισσή χάρη αλά Ζωζώ Σαπουντζάκη και το τραγούδι του γιατρού πήραν το εισιτήριο για τον τελικό αλλά να πω πως μου άρεσε δεν θα με πείσουν.

Last but not least, οι ευχούληδες του περυσινού διαγωνισμού, οι Jedward, εμφανίστηκαν σαν ξώγαμα της Lady Gaga και τραγούδησαν παρέα με ένα σιντριβάνι επί σκηνής. Τα γνωστά κουλά δίδυμα είναι φίλοι του διαγωνισμού, αφού εκπροσώπησαν την Ιρλανδία και πέρυσι! Γύρισαν φέτος πιο ορεξάτοι από ποτέ και έκαναν τον γνώριμο χαμό τους. Χαζοβιόληδες, αρκετά gay parade, με σκηνοθετικά τρικ… ε τι άλλο να έκαναν πια για να μην γίνουν οι βασίλισσες του διαγωνισμού και φέτος; Δες και κρίνε μόνος σου.

Μετά από όλα αυτά σου λέω ξεκάθαρα πως Ελευθερία Ελευθερίου και Ήβη

Keywords
Τυχαία Θέματα