Τι ξεφτίλα είναι αυτή;

Ο Πέτρος Κωστόπουλος έχει χάσει τον μπούσουλα βλέποντας στις εφημερίδες όλες τις πολιτικές μετακινήσεις. Τέτοια κίνηση ούτε στο μεταγραφικό ποδοσφαιρικό παζάρι!

Έχω χάσει τον μπούσουλα! Ζαλάδα με πιάνει διαβάζοντας τις αλλεπάλληλες μεταγραφές που έχουν συμβεί στην Ελλάδα το τελευταίο τρίμηνο. Δεν ξέρεις ποιος είναι σε ποιο κόμμα, ποιος έφυγε, σε ποιο κόμμα πήγε και ο άλλος σε ποιο επέστρεψε. Ρεζίλι των σκυλιών έχουν γίνει 10άδες πολιτικοί, πηδώντας από κόμμα σε κόμμα, καταργώντας γραμμές, με μόνη πρόθεση να εξασφαλίσουν

ή τη βουλευτική θέση, ή, τέλος πάντων, μια πολιτική παρουσία. Πασόκοι βρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, στη ΔΗΜΑΡ, ακόμα και στη Νέα Δημοκρατία. Μόνο στη Χρυσή Αυγή δεν τους βρίσκω, αλλά εκεί όπως λένε οι αναλύσεις των δημοσκοπήσεων βρίσκεις τους ψηφοφόρους του.

Η Νέα Δημοκρατία έχει μπαζώσει τις τελευταίες μέρες τον κάθε πικραμένο – και δεν εννοώ τον συμπαθέστατο πρωθυπουργό. Όποιος της έριχνε μπινελίκια τον τελευταίο χρόνο τον έχει στα ψηφοδέλτια. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταντήσει το άσυλο ή ο σκουπιδοτενεκές διάφορων πασόκων, ακόμα και των παλιών κολλητών συνεργατών του Άκη. Χάνεις τον μπούσουλα, κάθε μέρα κάποιος πάει αλλού και ο Κιλτίδης παντού. Αυτός έχει κάνει πιο πολλές μεταγραφές και από τον Πάντελιτς.

Το πρώτο που σκέφτομαι είναι αν πραγματικά τα κόμματα αυτά έχουν ανάγκη όλους αυτούς. Δηλαδή ο Άδωνις και ο Βορίδης πόσο από το 17,8% κουβάλησαν εκεί; Δηλαδή χωρίς αυτούς τους δύο τι θα έπαιρνε; Η παρουσία του Ανατολάκη πόσους ψήφους θα φέρει από την ώρα που έχουμε στα χαφ τον Τάσο Μητρόπουλο. Δεν ξέρω αλλά έχω την αίσθηση ότι οι πιο πολλοί έχουν γίνει ρεζίλι των σκυλιών. Το χειρότερο, βέβαια, για μένα και πιο παλαιοκομματικό, παραμένει η πρόταση του Τσίπρα για τον Αρσένη. Βλέπω ότι όλες αυτές οι μετακινήσεις δεν φαίνονται περίεργες στον Τύπο και στα μίντια. Περιέργως δεν βλέπω κανένα κράξιμο, τη στιγμή μάλιστα που το 99% των μεταγραφών έχουν σαν στόχο την αυτοσυντήρηση.

Πολλοί από τους μετεγγραφέντες της πρώτης φάσης επιβραβεύτηκαν από το εκλογικό σώμα. Αυτό το εκλογικό σώμα, που όπως μας παραμυθιάζουν, θέλει μια νέα αντίληψη και ένα νέο ήθος στους πολιτικούς. Αλίμονο…

Διαβάστε ακόμα:

* Θεός και ο Ολάντ;

* Αλέξη είσαι πάνω από Θεός. Είσαι ο Έλβις…

* Με χάλασε ο Τζήμερος

Keywords
Τυχαία Θέματα