Αλέξη, μήπως η εξουσία κάνει τζιζζζ;

Σιγά, σιγά αρχίζει και μου δημιουργείται η ιδέα -για να μην πω η σιγουριά- ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ότι μπορεί για να  μην κερδίσει τις εκλογές. Ακόμα περισσότερο νομίζω ότι με τις θέσεις που εκφράζονται είτε από τον Τσίπρα, είτε από άλλα στελέχη ο ΣΥΡΙΖΑ, ο καλύτερος promoter της συσπείρωσης της ΝΔ είναι η ίδια η

«κεντροαριστερά». 

Από τον Πέτρο Κωστόπουλο

Σιγά, σιγά αρχίζει και μου δημιουργείται η ιδέα -για να μην πω η σιγουριά- ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ότι μπορεί για να  μην κερδίσει τις εκλογές. Ακόμα περισσότερο νομίζω ότι με τις θέσεις που εκφράζονται είτε από τον Τσίπρα, είτε από άλλα στελέχη ο ΣΥΡΙΖΑ, ο καλύτερος promoter της συσπείρωσης της ΝΔ είναι η ίδια η «κεντροαριστερά». Για να μην πω και του ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορώ να ερμηνεύσω αλλιώς (διότι δεν πιστεύω ότι ο Αλέξης είναι χαζός ή ότι δεν ελέγχει καθόλου το κόμμα του) τόσο τις ακραίες τοποθετήσεις στελεχών του στην ελληνική τηλεόραση, όσο και τις θέσεις που εξέφρασε ο Αλέξης κατά την επίσκεψη του στην Ευρώπη.

Πιστεύω, λοιπόν, ότι όλα έχουν σχέση με το γεγονός ότι κατάλαβαν πολύ καλά στο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη βόλτα τους στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους, ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει σάλιο και ότι όσα λένε προγραμματικά είναι για να γελάνε οι κότες. Όποια κυβέρνηση και να βγει δεν θα υπάρχει μία στα ταμεία και οι περικοπές των 11,5 δις που προβλέπονται θα πρέπει να γίνουν 15 δις. Έτσι, για μια φορά οι επαναστάτες Λαφαζάνης και Τσακαλώτος, μαζί με τον πιο συμμαζεμένο και σοβαρό Δραγασάκη είδαν τα νούμερα και κατά πάσα πιθανότητα φρίκαραν με την  πραγματικότητα που αγνοούσαν.

Η Κριστίν Λαγκάρντ είπε ότι αν βγει ο Τσίπρας θα πρέπει  να πάρει ακόμα περισσότερα μέτρα για να μην φαλιρίσει ο τόπος εντός 10ημέρου. Για να μην σταματήσουν οι συντάξεις και να μην γίνουν οι μισθοί χαρτοπόλεμος. Για να το κάνεις αυτό πρέπει, βέβαια, να έχεις τα guts να το κάνεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ, βέβαια, δεν έχει μάθει να πληρώνει  κόστος θέσεων. Έχω την εντύπωση ότι τα τυπάκια στην Κουμουνδούρου, τρομοκρατούνται στην ιδέα ότι αντί να  περάσουν την ανακατανομή πλούτου που οραματίζονται, θα αναγκαστούν να στηρίξουν μια βαριά λιτότητα. Τι κάνουν, λοιπόν; Την κάνουν με ελαφρά.

Βέβαια, δεν πιστεύω ότι η κρίση θα τελειώσει σε τρία χρόνια ώστε να μπορεί να καρπωθεί μια μέρα ο Τσίπρας αυτό που καρπώθηκε ο Μπλερ μετά τα χρόνια της Θάτσερ, η οποία συγκρούστηκε με το σύμπαν αλλά κατάφερε να ξαναστήσει στα πόδια της την βρετανική  οικονομία.

Όπως και να ‘χει, το θέμα είναι ότι τα «παγάκια» που του βάλανε Γερμανοί και Γάλλοι του Αλέξη, μάλλον τα ‘θελε  γιατί αλλιώς θα πρέπει να είναι πολύ χαζός για να πιστεύει ότι η Ευρώπη θα στεκόταν σούζα με την παρουσία του και ένα 17% στην Ελλάδα. Είναι για να γελάς η άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει την Ευρώπη!!! Έλεος, ας λέμε, καμιά μαλακία μεταξύ μας σαν μια αριστεροχαρούμενη παρέα Νεοελλήνων. Αν πιστεύει, όμως, ο Αλέξης ότι οι Γάλλοι σοσιαλιστές, οι Γερμανοί, οι Σουηδοί, οι Φινλανδοί, οι Βέλγοι και δεν ξέρω γω ποιος άλλος, θα φέρουν αριστερά γκρουπούσκουλα στην εξουσία, παραδειγμα

Keywords
Τυχαία Θέματα