Τι αλλάζει στη φορολογία αυτοκινήτων – Πληρώστε τα τέλη με βάση τους μήνες που μετακινείστε

Αλλαγές στον τρόπο δήλωσης και άρσης ακινησίας που συνεπάγεται και καταβολή φόρου για το αυτοκίνητο εντός τους 2014 έρχονται να ανακουφίσουν τους πολίτες.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει το capital.gr το νέο σύστημα θα δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να κυκλοφορούν το όχημά τους για λιγότερους από δώδεκα μήνες και να επιβαρύνονται μόνο για τους μήνες που απομένουν έως το τέλος του έτους.

Ο φορολογούμενος, που για παράδειγμα έχει στην κατοχή του ένα αυτοκίνητο 3.200 κ.ε., εφόσον παραλάβει τις πινακίδες τον Ιούνιο,

θα κληθεί να πληρώσει τέλος κυκλοφορίας για τους επτά μήνες που απομένουν έως το τέλος του έτους, και όχι στάνταρ τέλη κυκλοφορίας ύψους 1.000 ευρώ που πλήρωνε ως τώρα. Δηλαδή, αναλυτικά, με το νέο νόμο θα καταβάλει τα 7/12 των 1.000 ευρώ (583,33 ευρώ). Αντίστοιχα αν παραλάβει τις πινακίδες κυκλοφορίας τον Ιούλιο θα κληθεί να πληρώσει 500 ευρώ και αν τις παραλάβει τον Οκτώβριο θα πληρώσει τέλος 300 ευρώ.

Το αίτημα εκπροσώπων του κλάδου αυτοκινήτου ήταν να δοθεί η δυνατότητα στους φορολογούμενους να πληρώνουν τέλος κυκλοφορίας μόνο για όσους μήνες επιθυμούν και όχι υποχρεωτικά έως το τέλος του έτους.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα