Ο Καμίνης άνοιξε το χορό των υποψηφιοτήτων – Ποιοι αναμετρώνται στους δήμους

Πρόωρα άνοιξε ο προεκλογικός αγώνας για την τοπική αυτοδιοίκηση με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Γιώργου Καμίνη στο Δημαρχείο της Αθήνας.

Όπως διευκρίνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων, η υποψηφιότητά του θα είναι ανεξάρτητη και ακομμάτιστη. Ούτως ή άλλως, το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να στηρίξει τον τωρινό δήμαρχο, στη ΔΗΜΑΡ υπάρχουν ακόμα σκέψεις, αν και σύμφωνα με πληροφορίες οι επιτελείς

του κόμματος έχουν δεχθεί εισηγήσεις να μην στηρίξουν εμφανώς τον δήμαρχο. Όσο για τη ΔΡΑΣΗ, αυτή πιθανότατα θα στηρίξει τον Γιώργο Καμίνη. Ποιος θα κατέβει απέναντί του; Στη ΝΔ δεν έχουν αποφασίσει ακόμα ποιον θα στηρίξουν, αλλά έχουν μετρηθεί πολλά ονόματα. Ενδεικτικά, στις μετρήσεις μπήκαν τα ονόματα του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, της Υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη, του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ, Μάκη Βορίδη, ακόμα και ο βουλευτής της Α’ Αθηνών και πρώην Δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης. Στο Μαξίμου πάντως δεν έχουν καταλήξει ακόμα σε κάποιο πρόσωπο και γι΄αυτό το λόγο συζητείται μια ενδεχόμενη σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ για το δήμο.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, παίζει πολύ έντονα το όνομα της Ρένας Δούρου, ενώ η Χρυσή Αυγή έχει οριστικοποιήσει πως θα κατεβάσει για Δήμαρχο τον Ηλία Κασιδιάρη.

Τέλος, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες είχε ακουστεί το όνομα της βουλευτού Α΄Αθηνών, Έλενας Κουντουρά, σύμφωνα με πληροφορίες του koolnews.gr όμως η κυρία Κουντουρά ασκεί έντονες πιέσεις στην ηγεσία των ΑΝΕΛ να είναι στην πρώτη θέση του Ευρωψηφοδελτίου και φαίνεται να έχει αποσπάσει σχετική υπόσχεση.

Στη Θεσσαλονίκη μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ του νυν Δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, και της τοπικής ΝΟΔΕ και του επικεφαλής της, Μηνά Σαμαντζίδη. Ο κ. Μπουτάρης θα καταθέσει και αυτός μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα και πιθανότατα θα πάρει δήλωση στήριξης από ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ. και ΔΡΑΣΗ, όπως και το 2010.

Στη ΝΔ θεωρούν πως πολλές πράξεις του Δημάρχου ήταν προκλητικές, με αποτέλεσμα να μην σκέφτονται καν τη στήριξή του. Στις μετρήσεις απέναντι στον Δήμαρχο έχει μπει ο Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος δεν πηγαίνει άσχημα, ενώ ο Ιβάν Σαββίδης φέρεται να «καλοβλεπει» μια υποψηφιότητα της Έλενας Ράπτη. Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καταλήξει ακόμα σε υποψηφιότητα, αναγνωρίζουν όμως πως στον συγκεκριμένο δήμο δεν έχουν σοβαρές πιθανότητες επιτυχίας.

Στον Πειραιά θα κατέβει ξανά ο νυν Δήμαρχος, Βασίλης Μιχαλολιάκος, ενώ σκέψεις για ανεξάρτητη υποψηφιότητα κάνει ο ανεξάρτητος βουλευτής, Μίμης Ανδρουλάκης. Στον ΣΥΡΙΖΑ εξετάζουν σοβαρά την υποψηφιότητα του βουλευτή της Α΄Πειραιώς, Θοδωρή Δρίτσα.

Σε άλλους Δήμους της Αττικής:

Κηφισιά: Θα θέσει ξανά υποψηφιότητα ο νυν Δήμαρχος, Νίκος Χιωτάκης.Χαλάνδρι: Ο νυν Δήμαρχος, Γιώργος Κουράσης, θα κατέβει, ενώ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν υποψηφίους.Μαρούσι: Χολωμένος ο Δημαρχος, Γιώργος Πατούλης, που δεν πήρε προαγωγή για μεγαλύτερο δήμο, θα θέσει ξανά υποψηφιότητα.Βριλήσσια: Ο νυν Δήμαρχος, Κώστας Ιωαννίδης, θα θέσει-πιθανώς για τελευταία φορά-υποψηφιότητα, αν και αντιμετωπίζει προβλήματα πολυδιάσπασης της παράταξής του.Καλλιθέα: Ακλόνητος ο Κώστας Ασκούνης.Χαϊδάρι: Η παράταξη του γαλάζιου Δημάρχου, Δημήτρη Μαραβέλια, αντιμετώπισε προβλήματα με τη σύλληψη αντιδημάρχου για χρηματισμό αλλά παίζει προς ώρας χωρίς αντίπαλο, με δεδομένα τα προβλήματα αποσυσπείρωσης των αντιπάλων παρατάξεων.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ευγενίδης

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα