Θεοχαρόπουλος: Να μπει τάξη στα ΜΜΕ αλλά η κυβέρνηση θέλει να ελέγξει τον χώρο

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μίλησε στο Ρ/Σ ΣΚΑΙ 100,3 και στον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα.

Σχετικά με τις εξελίξεις στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο

Παθογένεια είναι η προσπάθεια ελέγχου του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου από την εκάστοτε κυβέρνηση. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι χρειαζόταν και χρειάζεται ρύθμιση στο ραδιοτηλεοπτικό

πεδίο. Το φθινόπωρο ζητήσαμε να υπάρχει η δεσμευτική γνώμη μιας ανεξάρτητης αρχής, του ΕΣΡ. Το ζήτησα από τον κ. Παπά μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Δεν έγινε αποδεκτό. Στη συνέχεια πήραν την αρμοδιότητα από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και την πήγαν στη Βουλή. Κάθε φορά που το Σύνταγμα προβλέπει μια Ανεξάρτητη Αρχή με τα 4/5 να αποφασίζουν, αν στην προσπάθεια συνεννόησης δεν υπάρχει αποτέλεσμα και το παίρνει η κυβέρνηση και το πηγαίνει στη Βουλή, τότε με αυτή τη λογική δεν θα έχουμε ανεξάρτητες αρχές. Συνεπώς τίθεται ζήτημα δημοκρατίας και λειτουργίας των ανεξάρτητων αρχών. Να βρούμε τρόπους ενίσχυσης των ανεξάρτητων αρχών και όχι τρόπους κατάργησης τους.

Για την εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ, το προσφυγικό και τη σύνδεση του με την απομείωση του χρέους

Η σημερινή εκδήλωση στις 18:30 στο Ξενοδοχείο Τιτάνια έχει ως στόχο να δείξει ποια είναι η προοδευτική ματιά για την αντιμετώπιση της κρίσης. Μακριά από αυταπάτες και λαϊκισμούς με βαθιές μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος και στο ασφαλιστικό και στο προσφυγικό. Μάλιστα στο προσφυγικό ζήσαμε άλλη μια αυταπάτη της κυβέρνησης. Ήταν η σύνδεση του προσφυγικού με το οικονομικό και το δημόσιο χρέος, όταν όλοι λέγαμε πως θα έχει καταστροφικές συνέπειες και για το προσφυγικό και για την οικονομία της χώρας. Και φτάσαμε εδώ που έχουμε φτάσει, σε μια δύσκολη στιγμή όπου πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και η ΕΕ.

Για τις εξελίξεις στο χώρο της κεντροαριστεράς

ΕΡ: Τις επόμενες ημέρες έρχονται μια σειρά κομματικών εκδηλώσεων το συνέδριο του Ποταμιού και η πανελλαδική συνδιάσκεψη της ΔΗΜΑΡ στις 27-28 Φεβρουαρίου. Συγκλίνουν κάπου όλα αυτά;

Ο στόχος είναι να συγκλίνουν και είμαι πραγματικά αισιόδοξος πως γρήγορα πρέπει να έχουμε το τελικό αποτέλεσμα. Η χώρα έχει ανάγκη μιας ισχυρής παράταξης στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, της μεταρρυθμιστικής ανανεωτικής αριστεράς και του προοδευτικού κέντρου όπως σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Οι κινήσεις πρέπει να είναι άμεσες. Να υπάρξουν υπερβάσεις. Να αφήσουμε τις μικροκομματικές περιχαρακώσεις και τους εγωισμούς σε αυτή τη διαδικασία διότι στόχος είναι να ενισχυθεί η παράταξη που μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο το επόμενο διάστημα.

The post Θεοχαρόπουλος: Να μπει τάξη στα ΜΜΕ αλλά η κυβέρνηση θέλει να ελέγξει τον χώρο appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα