Θαυμαστής του Πάσσαρη ο ληστής της Πάρου

Ο φερόμενος ως ληστής και δολοφόνος της Πάρου έστελνε tweets στη Διαμαντοπούλου, σχολίαζε τον προεκλογικό αγώνα του Τσίπρα και δεν έκρυβε τον θαυμασμό του για τη 17 Νοέμβρη.

Λάτρης των social media ήταν ο 29χρονος Αναστάσιος Θεοφίλου ο οποίος κρατείται ως ύποπτος για τη ληστεία στην Alpha Bank της Πάρου

και τη δολοφονία του 53χρονου οδηγού ταξί Δημήτρη Μίχα. Διατηρούσε λογαριασμό σε Facebook και Twitter ενώ διαχειριζόταν δύο blog!

O πρώην φοιτητής της Θεολογικής σχολής -θαυμαστής του διαβόητου Έλληνα κακοποιού Κώστα Πάσσαρη- έχει κάνει μάλιστα tweet στην πρώην υπουργό Αννα Διαμαντοπούλου («@adiamantopoulou γλυκούλα μου! τραβάς κι εσύ τον δικό σου Γολγοθά πάνω στα πτώματα μας… κουράγιο!») και σχόλια για τον προεκλογικό αγώνα του Αλέξη Τσίπρα («αν βγει ο Τσίπρας πρέπει να κάνει την φασιστοκτονία πλημμέλημα…» και «στο ερώτημα Τσίπρας ή τανκς λέμε Τσίπρας. στο ερώτημα Τσίπρας ή χάος λέμε χάος!»).

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις του μισεί την αστυνομία, την αστική τάξη, την εργασία αλλά αγαπά τη βία, το αίμα και τις χολιγουντιανού τύπου αποδράσεις: «Τρόμαζα με τον Δημητροκάλη, γελούσα με τον Σεχίδη, εκστασιαζόμουν με την 17Ν. Ενηλικιώθηκα με την θορυβώδη απόδραση Πάσαρη», «Ένας μπάτσος δεν έχει δίκαιο ή άδικο. Δεν μπορεί να είναι τίμιος ή λαμόγιο. Ένας μπάτσος απλά είναι φτιαγμένος από κατώτερης ποιότητας υλικό. Αυτό είναι όλο».

Σχολίαζε μάλιστα και την αθλητική επικαιρότητα, όπως τον αγώνα της Ελλάδας με τη Γερμανία στα προημιτελικά του Euro. «Ουφ! πάλι καλά. Πόσοι μετανάστες πέριξ της ομόνοιας γλίτωσαν από λιντσάρισμα χάρη σε αυτό το αποτέλεσμα! Από την άλλη οι κραυγές των αμνών ήταν τόσο εκκωφαντικές με το γκολ της ισοπαλίας που προς στιγμήν πίστεψα πως η Ελλάδα αποδεσμεύτηκε από την υποταγή της στην Τρόικα…».

Ενα ακόμα στοιχείο που εξετάζει η ΕΛΑΣ είναι τα γραφόμενα του σε ένα διήγημα που ονομάζει «Τελετουργία σε τέσσερις πράξεις» και περιγράφει τη ληστεία μίας τράπεζας:

«Ο διευθυντής παριστάνει τον φιλικό. Πιστεύει ότι μπορεί να μιλήσει την γλώσσα των ληστών. Οι ληστές αδιαφορούνε σε ποια γλώσσα θα υπακούσει ο διευθυντής. Σαφείς και κοφτές εντολές σε τόνο: Δεν είμαστε φίλοι. Γάμα την κωλοτράπεζα και σκέψου την ζωή σου. Μην την λυτρώσεις. μην πάρεις πάνω σου τα κρίματα της. Υπακούει. Οι κρόταφοι του διευθυντή έχουν σταγόνες ιδρώτα. Ο ιδρώτας στους κροτάφους των ληστών δεν φαίνεται».

Ο κατηγορούμενος, διέθετε προσωπικό blog όπου αναρτούσε κείμενα όπως αυτό που “ανέβηκε” στο διαδίκτυο πριν από περίπου ένα μήνα:

 «Ξαπλώνω στον καναπέ και αναλογίζομαι την ζωή μου. Πως ξεκίνησαν όλα. Γιατί πήρα αυτόν τον δρόμο. Αναρωτιέμαι αν είχα άλλες επιλογές. Σκέφτομαι πως είμαι ένας μικρός εγκληματίας. Όλα ξεκίνησαν κατά λάθος. Ή σχεδόν κατά λάθος. Σκέφτομαι πως στην πραγματικότητα τα εγκλήματα μου είναι πολιτικά. Εξάλλου όλα είναι πολιτικά. Το έγκλημα είναι για το θέαμα ότι η αμαρτία για την εκκλησία. Εγώ διαφωνώ με την τυπολογία περί Καλού και Κακού τόσο του θεάματος όσο και της εκκλησίας. Όχι επειδή έχω ξεπεράσει το

Keywords
Τυχαία Θέματα