“Mε έκοψε από τους Ολυμπιακούς o Τσοχατζόπουλος”

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης δήλωσε ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν τον άφησε να πάει στους Αγώνες της Σεούλ το 1988!

Είναι ένας από τους σημαντικότερους αθλητές που έχουν εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς έχει κατακτήσει στην ιστιοσανίδα

δύο μετάλλια, ένα χρυσό στην Ατλάντα το 1996 και ένα ασημένιο στην Αθήνα το 2004. Ωστόσο ο Νίκος Κακλαμανάκης, σε συνέντευξή του στο “Πρώτο Θέμα”, αποκάλυψε μια ιστορία που κανείς δεν την ήξερε. Από τότε που ήταν ένα ανερχόμενο αστέρι του αθλητισμού και τα πολιτικά παιχνίδι μπήκαν εμπόδιο στη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς της Σεούλ το 1988. 

Όπως αποκάλυψε ο “γιος του ανέμου”, ο Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν αυτός που τον “έκοψε” από τους Αγώνες, προκειμένου να συμμετέχει ένας “δικός” του αθλητής. “Το ’88 ήμουν ένα 19χρονο παιδί που του τράβηξαν βίαια το χαλί κάτω από τα πόδια πριν πραγματοποιήσει το μεγάλο του όνειρο. Το 1988 ένας πολιτικός με έλιωσε σαν μυρμήγκι. Έδωσε εντολή να προτιμηθεί στη θέση μου ένας αθλητής τον οποίο είχα κερδίσει σε δεκατρείς από τις δεκατέσσερις προκρίσεις για την Ολυμπιάδα. Και αυτό το έμαθα μόλις πριν από 7-8 χρόνια, καθώς μου το αποκάλυψε ένας φίλος του τεχνικού συμβούλου της Ελληνικής Ομοσπονδίας της Ιστιοπλοΐας, Ηλία Καρώνη. Ο Καρώνης, δυστυχώς πέθανε από καρκίνο και θέλοντας να ελαφρώσει την ψυχή του, εξομολογήθηκε ότι ο αποκλεισμός μου το 1988 δεν ήταν επιλογή δική μου, ήταν εντολή του Τσοχατζόπουλου. Από ότι ακούστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν αδελφικός φίλος με τον πατέρα του αθλητή που τελικά επελέγη”.

Keywords
Τυχαία Θέματα