Θανάσης Θεοχαρόπουλος: Ποιος είναι ο άπειρος εκλεκτός του Κουβέλη που θα γίνει γραμματέας της ΔΗΜΑΡ

Ένα νέο και άπειρο στέλεχος θα επιχειρήσει ο Φώτης Κουβέλης να τοποθετήσει στη θέση του Σπύρου Λυκούδη ως γραμματέα της ΔΗΜΑΡ με στόχο να δώσει στίγμα ανανέωσης στο κόμμα του αλλά και να καθαρίσει το εσωκομματικό μέτωπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

η Κεντρική Επιτροπή αναμένεται να εκλέξει στις 11 Ιανουαρίου τον μέχρι πρότινος άγνωστο 35χρονο Θανάση Θεοχαρόπουλο ο οποίος αν και δεν έχει εκτεθεί μέχρι σήμερα σε εθνική εκλογική αναμέτρηση είναι πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του κ. Κουβέλη, καθώς ήταν ένα από τα στελέχη που ο ίδιος είχε «επιβάλει», όταν συμμετείχε στην κυβέρνηση, στη θέση του ειδικού γραμματέα στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Ωστόσο η εκλογή του νέου γραμματέα αναμένεται να είναι σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες καθώς ήδη η πλευρά του κ. Λυκούδη στην οποία βρίσκονται 26 από τα 110μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, σχεδόν προεξοφλείται ότι θα προτιμήσει τη λευκή ψήφο, ενώ κάτι ανάλογο πιθανολογείται ότι θα κάνουν και οι περισσότεροι που τάσσονται υπέρ της προσέγγισης με τον ΣΥΡΙΖΑ (Αριστερό Δίκτυο) που επίσης αριθμεί 26 μέλη, καθώς η δική τους πρόταση είναι ο γραμματέας να συμβολίσει την απαρχή της προγραμματικής σύγκλισης με τον κ. Τσίπρα.

Έτσι το σενάριο να εκλεγεί ο κ. Θεοχαρόπουλος με μια ισχνή πλειοψηφία αποτελεί μέγα πονοκέφαλο για τον κ. Κουβέλη, καθώς η ίδια συνεδρίαση θα αναδείξει και τη νέα Εκτελεστική Επιτροπή, στην οποία τόσο η πλευρά Λυκούδη όσο και το Αριστερό Δίκτυο αξιώνουν διακριτή παρουσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα