Ξανά στο μικροσκόπιο της Τρόικας τα φαρμακεία – Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι φαρμακοποιοί

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι φαρμακοποιοί σε όλη της χώρα οι οποίοι εντός της επόμενης εβδομάδας θα εξετάσουν το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων.

Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν έντονα στις φημολογούμενες αλλαγές στον τομέα των φαρμάκων τις οποίες προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης με βάση την

πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ.

Τα ιδιωτικά φαρμακεία έχουν τεθεί ξανά στο «μικροσκόπιο» της Τρόικας, που ασκεί πιέσεις στην κυβέρνηση προκειμένου να μειωθεί το ποσοστό κέρδους τους, να απελευθερωθεί το ωράριο λειτουργίας τους και τα πληθυσμιακά κριτήρια και να αλλάξει το καθεστώς διάθεσης των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Σύμφωνα με το κλιμάκιο της Τρόικας ο αριθμός των φαρμακείων στην Ελλάδα είναι διπλάσιος από αυτόν που θα έπρεπε να υπάρχει βάσει πληθυσμού ενώ σημειώνουν πως δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός στον συγκεκριμένο τομέα.

Επί της παρούσης πάντως, το υπουργείο Υγείας φαίνεται πως θα τηρήσει σκληρή στάση έναντι των των δανειστών, ωστόσο δέχεται να εξετάσει το ενδεχόμενο διάθεσης ορισμένων ΜΥΣΥΦΑ κι εκτός φαρμακείων.

Keywords
Τυχαία Θέματα