Θα χαρίζατε μια ζωντανή κούκλα στο παιδί σας;

Ρυτίδες έκφρασης, θυμωμένα μάτια, αληθοφανείς κινήσεις και… σε μια στιγμή αφηρημάδας σου σίγουρα θα νομίσεις ότι σου μιλάνε. Ο καλλιτέχνης έκανε καλή δουλειά αλλά μήπως το αποτέλεσμα είναι λίγο τρομακτικό;

Η Λοράνς Ρουέ ζει στην ιστορική πρωτεύουσα της Βουργουνδίας, την όμορφη Ντιζόν, στα ανατολικά της Γαλλίας και τα τελευταία 12 χρόνια της ζωής της τα έχει αφιερώσει στις κούκλες!

Κι είναι τόσο έντονη η εμμονή της με την τελειότητα ώστε για δύο εβδομάδες ασχολείται από το πρωί ως το βράδυ με μία και μόνο κούκλα

η οποία φυσικά δεν θα έχει ποτέ αντίτυπο! Για καμία κούκλα δεν υπάρχει καλούπι. Οι συλλεκτικές –και από την υπερβολική τελειότητα (ακόμα και τα μαλλιά τους είναι αληθινά) φρικιαστικές- κούκλες της Λοράνς πωλούνται από 450 έως 1350 ευρώ η μία, ανάλογα το μέγεθος που επιθυμεί ο πελάτης.

Οι κούκλες στις περισσότερες περιπτώσεις κουβαλάνε το δικό τους παιχνίδι και βεβαίως έχουν διαφορετικές εκφράσεις στο πρόσωπο. «Ο στόχος μου είναι να προκαλέσω συναίσθημα. Έχω μεγάλη ευαισθησία σε παιδικές εκφράσεις έκπληξης, τρυφερότητας και σκανδαλιάς», λέει η καλλιτέχνιδα η οποία φτιάχνει κούκλες σε όλες τις ηλικίες, ανάλογα με την παραγγελία. Η προηγούμενη δουλειά της ήταν να ζωγραφίζει πορτρέτα αλλά οι κούκλες ήταν που την έκαναν διάσημη και πλούσια.

Keywords
Τυχαία Θέματα