Δωμάτια πανικού στην Ευρώπη για το τέλος του κόσμου

Το τέλος του κόσμου σύμφωνα με τους Μάγιας είναι σε λιγότερο από ένα μήνα αλλά φαίνεται πως κάποιοι το έχουν πάρει τόσο σοβαρά που οργανώνονται με κάθε τρόπο για να επιβιώσουν!

Από διαμορφωμένα υπόγεια καταφύγια μέχρι προμήθειες και ειδικές στολές για πυρηνικά και χημικά, οι επίδοξοι «Ροβινσώνες» έχουν στη διάθεσή τους ότι χρειάζεται για να επιβιώσουν από την συντέλεια. Τι φοβούνται; Φυσικές καταστροφές, αναρχία και μια νέα

Σκοτεινή Εποχή που θα αναδυθεί από τις στάχτες.

Στις αποθήκες τους θα βρει κανείς από ρουχισμό και φαγητό μέχρι όπλα και… προφυλακτικά. Τις ζωές αυτών των «προνοητικών» ανθρώπων κατέγραψε σε ένα μοναδικό ντοκιμαντέρ το National Geographic.

Ο απόστρατος Μάικλ Σάντερσον ζει με τη γυναίκα και τις δύο κόρες του στο Χέρντφορσιρ αλλά έχει κατασκευάσει ένα μυστικό διάδρομο διαφυγής ο οποίος μέσα σε 15 λεπτά θα τους οδηγήσει σε ένα καταφύγιο της Ουαλίας.

«Διαρκώς συμβαίνουν καταστροφές. Καίγονται σπίτια, πλημμυρίζουν πόλεις και πλήθος γεγονότων μπορεί να σου αλλάξουν τη ζωή. Οι άνθρωποι με ρωτούν συχνά γιατί κάνω προετοιμασίες και το συνήθως τους απαντώ: Εσείς γιατί δεν κάνετε;» δηλώνει ο Σάντερσον.

«Η μητέρα μου είναι 85 ετών και έχω δύο μικρά παιδιά. Αν συμβεί κάτι πως θα μετακινήσω, πως θα διασώσω την οικογένειά μου;» διερωτάται.

Μια Αμερικανίδα, η Ανι Ντάρμπιν που ζει στο ανατολικό Λονδίνο είναι από τις μοναδικές γυναίκες που προετοιμάζονται για το τέλος του κόσμου. Η ίδια δηλώνει πως την προβλημάτισαν οι διαδηλώσεις στο Λονδίνο το καλοκαίρι του 2011. «Είπα ότι αν μπορούν μερικά παιδιά να κλείνουν το Λονδίνο τι θα συμβεί αν γίνει κάτι μεγαλύτερο;» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Μαζί της εκτός από το βαλιτσάκι με τις πρώτες βοήθειες και τα εργαλεία που θα χρειαστεί έχει μαζί τις δύο εκδόσεις του Κορανίου καθώς και… προφυλακτικά και σεξουαλικά βοηθήματα. Για το Κοράνι δηλώνει πως αφού βρίσκεται ανάμεσα στον μεγαλύτερο μουσουλμανικό πληθυσμό του Ηνωμένου Βασιλείου πρέπει να μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε νέο περιβάλλον, ενώ για το προφυλακτικά η απάντησή της είναι κάπως κυνική: Οι άνθρωποι ακόμα και σε συνθήκες κρίσης και επιβίωσης κάνουν σεξ.

Ο Ρόιστον Άπσον φοβάται μια ηλιακή καταιγίδα η οποία θα συμβεί μόλις τελειώσει το ημερολόγιο των Μάγια. Ωστόσο θεωρεί πως αν κάτι τέτοιο λάβει χώρα δεν θα σωθεί μόνο ο ίδιος αλλά και κάμποσοι ακόμα. Για να τους βρει και να μοιραστούν τους φόβους τους έχει μια ραδιοφωνική εκπομπή όπου τονίζει διαρκώς πως σε μια κατάσταση αναρχίας που θα συμβεί ελλείψει των εφοδίων θα επιβιώσουν όσοι ξέρουν από πρωτόγονες μεθόδους.

Ο Πιτ Στανφορντ από το Χάμπσιρ της Βρετανίας προετοιμάζεται για ένα ενδεχόμενο πλήρους κατάλυσης της έννομης τάξης. Έχει ένα καταφύγιο σε ένα νησί και σκοπεύει να εγκατασταθεί εκεί με το αβύθιστο κανό που διαθέτει. Στο καταφύγιο διαθέτει στολή για χημικά και άλλα αέρια προκειμένου να αντιμετωπίσει την επερχόμενη καταστολή της αναρχίας.

Ο συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας Έντουαρντ ο’Τουλ θεώρησε πως έπρεπε να εγκαταλείψει τη Βρετ

Keywords
Τυχαία Θέματα