Τέλος ο Κλαούντιο Ρανιέρι από την Εθνική

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου εκτυλίχθηκε το πρωί του Σαββάτου, με τον Κλαούντιο Ρανιέρι να ενημερώνεται από την ΕΠΟ ότι αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας.

Μετά το καταστροφικό παιχνίδι με τα Νησιά Φερόε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Γιώργος Σαρρής είχε προεξοφλήσει τη συγκεκριμένη εξέλιξη, καθώς το μόνο «αγκάθι» ήταν το υψηλό κόστος αποζημίωσης για τον τερματισμό της συνεργασίας με τον Ρανιέρι.

Δεν

ήταν δυνατό να μην πληρώσει ο Ιταλός τεχνικός το μάρμαρο της παταγώδους αποτυχίας της Εθνικής Ομάδας στον προκριματικό όμιλο του Euro 2016. Υστερα από τέσσερις αγώνες η ομάδα που το καλοκαίρι προκρίθηκε στις 16 καλύτερες του Παγκοσμίου Κυπέλλου μετράει τρεις εντός έδρας ήττες από Ρουμανία, Βόρεια Ιρλανδία και Νησιά Φερόε – χωρίς να σκοράρει (!) – και μια ισοπαλία στη Φινλανδία. Τεράστιο μερίδιο ευθύνης έχουν βέβαια οι παίκτες και η ομοσπονδία, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις την πληρώνει πρώτος απ’ όλους ο «καπετάνιος».

Ο Γιώργος Σαρρής είχε ολονύκτιες διαπραγματεύσεις με τον Ιταλό προπονητή αφού μετά την ανακοίνωση της απόλυσης του προσπαθούσε να βρει τη χρυσή τομή ώστε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να γλιτώσει ένα μέρος της παχυλής αποζημίωσης που δικαιούται.

Ενώ αρχικά είχε συμφωνηθεί, σε περίπτωση διαζυγίου πριν την εκπλήρωση της διετούς σύμβασης μεταξύ των δυο πλευρών, να αποζημιωθεί πλήρως ο Ιταλός, φαίνεται πως ρίχνει νερό στο κρασί του και δεν θα πάρει το 1,6 εκατ. ευρώ που είχε να λαμβάνει. Οι διοικούντες την ΕΠΟ υποστηρίζουν ότι υπάρχει καλή θέληση για να βρεθεί χρυσή τομή και να ζημιωθούν όσο το δυνατόν λιγότερο οι δυο πλευρές.

Οι τίτλοι τέλους της συνεργασίας της Εθνικής με τον Κλαούντιο Ρανιέρι θα πέσουν στα Χανιά, εκεί που η «γαλανόλευκη» θα αντιμετωπίσει την Τρίτη σε φιλική αναμέτρηση την Σερβία, σ' ένα ματς στο οποίο η περιρρέουσα ατμόσφαιρα θα είναι ηλεκτρισμένη...

The post Τέλος ο Κλαούντιο Ρανιέρι από την Εθνική appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα