Ιταλός αντί Ιταλού; Ετοιμος να αναλάβει την Εθνική ο Τραπατόνι!

Στα 75 χρόνια του ο… αειθαλής Τζιοβάνι Τραπατόνι φέρεται έτοιμος να ανοίξει μια νέα σελίδα στην καριέρα του και αυτή δεν είναι άλλη από την Εθνική Ελλάδας, όπως αναφέρει το «Kicker»!

Σύμφωνα με την έγκυρη γερμανική ιστοσελίδα, η ΕΠΟ επικοινώνησε με τον Ιταλό προπονητή πριν από το ματς-παρωδία με τα Νησιά Φερόε προκειμένου να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις

του σε περίπτωση νέας αποτυχίας.

Η απάντηση του «Τραπ» ήταν θετική, καθώς πίστευε ότι η πρόκριση στο Euro 2016 παραμένει εφικτή μέσω της τρίτης θέσης που οδηγεί στα μπαράζ. Αυτό βέβαια που προκύπτει ως απορία είναι αν το… πιστεύει ακόμα, αφού δεν είναι εύκολο να φανταστεί κανείς ότι η Ελλάδα θα αποτύγχανε να πάρει βαθμό και απέναντι σε μια ερασιτεχνική ομάδα.

Ο πολύπειρος προπονητής έχει περάσει από τον πάγκο 12 ομάδων, κατακτώντας πρωτάθλημα με τις Γιουβέντους, Ιντερ, Μπάγερν, Μπενφίκα και Ζάλτσμπουργκ, ενώ μεταξύ άλλων έχει στο παλμαρέ του το Κύπελλο Κυπελλούχων, το Κύπελλο UEFA και το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.

Σε εθνική ομάδα έχει εργαστεί δύο φορές, την πρώτη σε αυτή της χώρας του (2000-2004) και από το 2008 έως το 20013 στην Ιρλανδία. Την πρώτη διετία υπό τις οδηγίες του η Εθνική Ιρλανδίας αναμορφώθηκε και έφτασε μια ανάσα από την πρόκριση στο Μουντιάλ του 2010, χάνοντας αδίκως στα μπαράζ από τη Γαλλία με το περίφημο γκολ-χέρι του Τιερί Ανρί. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και το Σεπτέμβριο του 2013 η συνεργασία του με την ομοσπονδία της χώρας λύθηκε κοινή συναίνεση.

Το «Kicker» αναφέρει επίσης ότι η Ελλάδα προτίθεται να επιμένει… ιταλικά σε ότι αφορά τον πάγκο της, καθώς ο Γιώργος Καραγκούνης μιλάει άπταιστα τη γλώσσα, ενώ εννιά διεθνείς αγωνίζονται στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Ως γνωστόν η ελληνική ομοσπονδία αναζητάει τρόπο για να μειώσει το κόστος αποζημίωσης του Κλαούντιο Ρανιέρι, ο οποίος είχε υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας αντί 800.000 ευρώ ετησίως.

The post Ιταλός αντί Ιταλού; Ετοιμος να αναλάβει την Εθνική ο Τραπατόνι! appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα