Ανάσα για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ: Χαμηλότερες εισφορές για δύο χρόνια

Μία ανάσα θα πάρουν χιλιάδες ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ καθώς στο συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο που θα φέρει εντός της εβδομάδας στη Βουλή ο Χρήστος Σταϊκούρας θα υπάρχει διάταξη που θα δίνει την δυνατότητα στους ασφαλισμένους να ζητήσουν την ένταξη τους και την παραμονή τους σε ασφαλιστικές κλάσεις που μπορεί να είναι έως και δύο «σκαλιά» κάτω.

Οι επιτηδευματίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις εξωπραγματικές ασφαλιστικές εισφορές

που αναπροσαρμόζονται ανά τριετία (ασφαλιστικές κλάσεις), οι οποίες δεν συναρτώνται από τα κέρδη και τις ζημιές των ασφαλισμένων. Με την συγκεκριμένη διάταξη που αναμένεται υπάρχει στο νομοσχέδιο θα πάρουν μία πρώτη ανάσα προκειμένου να ανταποκριθούν.

Η προϋπόθεση για να ενταχθούν οι ασφαλισμένοι στην συγκεκριμένη ρύθμιση, είναι η ασφαλιστική τους ενημερότητα. Δηλαδή όσοι έχουν υπαχθεί στη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων, μπορούν να ζητήσουν με το χαρτί στο χέρι από τον ΟΑΕΕ χαμηλότερες ασφαλιστικές εισφορές έως το τέλος του 2016.

Παράγοντες της αγοράς χαρακτηρίζουν θετική την εξέλιξη, αν και σημειώνουν ότι βασικό ζητούμενο παραμένει η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών αναδρομικά από την ημερομηνία δημιουργίας των οφειλών, όπως επίσης η δυνατότητα των επιτηδευματιών να ζητήσουν την ένταξη τους σε όποια ασφαλιστική κλάση (και όχι μόνο κατά δύο βαθμίδες) επιθυμούν για την επόμενη διετία.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία προβλέπει ότι για να μην βγει κάποιος εκτός, θα πρέπει να καταβάλλει κανονικά όχι μόνο τις δόσεις της ρύθμισης, αλλά και τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές, χωρίς να έχει τη δυνατότητα υπαγωγής τους στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.

The post Ανάσα για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ: Χαμηλότερες εισφορές για δύο χρόνια appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα