Τα tweets του Πάπα παράδειγμα για τους Έλληνες ιερείς

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’ θα διαθέτει προσωπικό λογαριασμό στο twitter με το όνομα @pontifex, περισσότεροι από 602.000 άνθρωποι έσπευσαν να ακολουθήσουν. Το πρώτο tweet του Πάπα αναμένεται να βγει στο Διαδίκτυο αύριο και είναι γεγονός ότι ανοίγει το δρόμο και για τους εγχώριους ιεράρχες.

Δυναμικό «παρών» δίνει την τελευταία διετία στα social media και η Εκκλησία της Ελλάδος.

Όλο και πιο πολλοί ιεράρχες, συνήθως οι πιο νέοι, αρχίζουν και κατανοούν ότι οι νέες τεχνολογίες αποτελούν χρήσιμο εργαλείο, κάτι σαν ψηφιακό άμβωνα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μπορεί να μην διαθέτει προσωπικό λογαριασμό στο twitter, ωστόσο έχει επιχειρήσει το άνοιγμα σε νέες τεχνολογίες. Ήδη από πέρσι το γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής έχει ανοίξει λογαριασμό με το όνομα @pressIAA, τον οποίο ακολουθούν 248 άνθρωποι. Τα «ιερά» tweets σπεύδουν να ενημερώσουν για ομιλίες και επισκέψεις του Αρχιεπισκόπου. Η επικοινωνία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει και τα αστεία της, όταν για παράδειγμα ορισμένοι χρήστες ζητούν να γίνουν φίλοι έχοντας ψευδώνυμα ονόματα… αγίων!

Από τις πιο δημοφιλείς σελίδες του facebook αποτελεί αυτή της Μητρόπολης Σύρου. Υπάρχει συνεχής ροή θεμάτων με φωτογραφίες και ειδήσεις, καθώς ο μητροπολίτης Δωρόθεος δείχνει να το έχει πάρει πολύ θερμά το θέμα. Ακολουθεί σε δημοτικότητα η σελίδα του γραφείου Τύπου της Μητρόπολης Βέροιας με 3.776 φίλους, όπου οι υπεύθυνοι ποστάρουν θρησκευτικά αποφθέγματα και γνωμικά με σχολιασμούς από τους πιστούς να ακολουθούν. Σελίδα στο facebook έχει, τέλος, και η μητρόπολη Θεσσαλονίκης από την οποία δεν θα μπορούσαν να λείπουν βιντεάκια με τα κηρύγματα του μητροπολίτη Άνθιμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα