Τα… «Γκουαντάναμο» για τους πρόσφυγες εμποδίζουν την συνεννόηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

09:01 8/3/2016 - Πηγή: KoolNews

Το ελάχιστο της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών απαιτεί η ΝΔ να τηρηθεί από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στην Σύνοδο Κορυφής, και ειδικότερα στον διαχωρισμό προσφύγων και μεταναστών και επαναλειτουργία κέντρων κλειστού τύπου για τους παράνομους μετανάστες.

«Χρειαζόμαστε τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα, προκειμένου εκεί να φιλοξενούνται προσωρινά οι παράτυποι μετανάστες για να επιστρέψουν στις χώρες

προέλευσής τους», είναι η άποψη που χωρίς περιστροφές εκφράζει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα στελέχη της ΝΔ όπως ο αντιπρόεδρός της, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζει πως η κυβέρνηση προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από τα συμφωνηθέντα στο Συμβούλιο των Αρχηγών επειδή συναντούν αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ καθώς θυμίζουν την «Αμυγδαλέζα» που οι ίδιοι έκλεισαν για επικοινωνιακούς λόγους πριν από έναν χρόνο και «τώρα υποχρεώνονται να ανοίξουν 15 Αμυγδαλέζες».

«Αναρωτιέμαι εάν πραγματικά είναι ανθρωπισμός αυτό το οποίο συμβαίνει στην Ειδομένη, όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στοιβάζονται σε άθλιες συνθήκες, χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως μέριμνα του ελληνικού κράτους, προσπαθώντας και επιχειρώντας να περάσουν από σύνορα τα οποία είναι κλειστά», είπε (στον Real fm) ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Ή, αν είναι ανθρωπισμός η εικόνα την οποία παρουσίαζε η Πλατεία Βικτωρίας, όπου πάλι απελπισμένοι πρόσφυγες, χωρίς καμία απολύτως μέριμνα για βασικές συνθήκες υγιεινής, διεκδικούσαν μέσα από διάφορα κυκλώματα διακινητών ένα ταξίδι προς την Ειδομένη», συμπλήρωσε.

Υπογραμμίζοντας ότι «ακροδεξιά δεν υπάρχει στη Νέα Δημοκρατία», ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Όταν η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με την προοπτική να μετατραπεί σε ένα τεράστιο hotspot τέτοιου είδους διχαστικά διλήμματα δεν βοηθούν το δημόσιο διάλογο». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπερασπίστηκε τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα, λέγοντας ότι αποτελούν «πρόβλεψη η οποία υπάρχει στον κώδικα της Συνθήκης Σένγκεν» και «είναι απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου οι παράτυποι μετανάστες να μπορούν να βρίσκονται κάπου μέχρι να επαναπροωθηθούν στις χώρες προέλευσής τους».

Όπως είπε, «πρέπει κάποια στιγμή σε αυτή τη χώρα να επικρατήσει η κοινή λογική που λέει ότι χρειαζόμαστε διαχωρισμό μεταξύ προσφύγων και παράτυπων μεταναστών και οργανωμένες ανοιχτές δομές για τους πρόσφυγες με τη στήριξη του ελληνικού κράτους, το οποίο είναι παντελώς απών σε όλη αυτήν τη διαδικασία, τις τελευταίες εβδομάδες».

Σχολιάζοντας, εξάλλου, τις επικρίσεις στελεχών της κυβέρνησης, όπως ο υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παπάς, ότι η ΝΔ ταυτίζεται με τις χώρες Βίζενγκραντ, τόνισε πως «τέτοιου είδους υπονοούμενα είναι εκτός τόπου και χρόνου, είναι βαθύτατα προσβλητικές αναφορές για ένα κόμμα το οποίο, καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της κρίσης, έχει τηρήσει μία εθνικά υπεύθυνη στάση».

Ο κ. Μητσοτάκης αφού επανέλαβε τη θέση του υπέρ του δεσμευτικού προγράμματος μετεγκατάστασης προσφύγων σε ευρωπαϊκές χώρες, που, όπως είπε, πρέπει να διεκδικήσει ο πρωθυπουργός, θύμισε ότι ήταν εκείνος που φώναξε πρώτος την πρέσβη της Αυστρίας «για να κάνω διάβημα διαμαρτυρίας, όταν το υπουργείο Εξωτερικών κοιμόταν». Ανέφερε, τέλος, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «άσκησε δριμύτατη, δημόσια, κριτική στον Σλοβάκο πρωθυπουργό, όταν το υπουργείο Εξωτερικών κοιμόταν» και κατέληξε: «Εμείς, λοιπόν, βάλαμε πλάτη στην εθνική στρατηγική».

The post Τα… «Γκουαντάναμο» για τους πρόσφυγες εμποδίζουν την συνεννόηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα