Βγάζει την Ευρώπη «τρελή» ο Νταβούτογλου – Τι λέει για την Zaman και την φίμωση του Τύπου

09:01 8/3/2016 - Πηγή: KoolNews

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου συζήτησαν το ζήτημα της ελευθερίας του Τύπου, αφού τέθηκε υπό την κηδεμονία των αρχών η μεγαλύτερη εφημερίδα της Τουρκίας, δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

"Μπορεί κανείς να υποθέσει ότι το θέμα αυτό ήταν στην ατζέντα των πιο πρόσφατων συνομιλιών ανάμεσα στην καγκελάριο και τον τούρκο πρωθυπουργό", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η εκπρόσωπος Κριστιάνε Βιτς, προσθέτοντας ότι οι

δύο ηγέτες είχαν συνομιλίες την Κυριακή. "Η ελευθερία του Τύπου έχει πολύ μεγάλη σημασία για τη γερμανική κυβέρνηση", πρόσθεσε.

Ο ίδιος ο Τούρκος πρωθυπουργός, όταν ρωτήθηκε για το ζήτημα στη συνέντευξη Τύπου έπειτα από τη Σύνοδο Κορυφής, υποστήριξε το ακριβώς αντίθετο από αυτό που φοβούνται όλοι ότι συμβαίνει στη χώρα του.

«Η ελευθερία του λόγου είναι βασική μας αξία, αξία της τουρκικής δημοκρατίας», απάντησε, με τη συγκεκριμένη φράση του να σχολιάζεται με ιδιαίτερα ειρωνικές αναρτήσεις στο Twitter.

«Είμαι ενάντια σε οποιονδήποτε περιορισμό σε ό,τι αφορά την ελευθερία του λόγου και την ελευθερία των ΜΜΕ», πρόσθεσε ο Νταβούτογλου. Μάλιστα, απάντησε σε σχετική ερώτηση ότι η κυβέρνηση δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση της «Zaman», τονίζοντας ότι επρόκειτο για καθαρά δικαστική απόφαση.

The post Βγάζει την Ευρώπη «τρελή» ο Νταβούτογλου – Τι λέει για την Zaman και την φίμωση του Τύπου appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα