Τα άδεια ταμεία φέρνουν ραβασάκια με απειλές νέων κατασχέσεων σε 1.000.000 φορολογούμενους

Τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ραβασάκια θα φύγουν από τη γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προς αντίστοιχους φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμες οφειλές στο δημόσιο καλώντας τους να πληρώσουν ή να ρυθμίσουν και απειλώντας τους, σε αντίθετη περίπτωση, με κατασχέσεις κινητών και ακινήτων.

Ο στόχος της ρύθμισης- εξπρές είναι οι πολύ παλιοί οφειλέτες, που έχουν πλέον υπέρογκες προσαυξήσεις στην πορεία των χρόνων και άρα δεν μπαίνουν σε κάποια ρύθμιση. Η ρύθμιση αυτή, που θα μείνει ανοικτή ως τις 27 του μήνα, έχει, όμως, μια διαφορά: αν κάποιος πληρώσει το 100% της βασικής οφειλής, θα «κουρέψει»

το 100% των προσαυξήσεων, ακόμα κι αν αυτές είναι υπερδιπλάσιες της αρχικής οφειλής!

Είναι προφανές όμως ότι κανείς δεν προσδοκά θεαματικά αποτελέσματα από αυτή την κατηγορία των οφειλετών.

Αντιθέτως, από τη ρύθμιση των 100 δόσεων, που φτάνει στη Βουλή σήμερα ή την Τετάρτη, το υπουργείο Οικονομικών έχει υψηλές προσδοκίες, καθώς εκτιμάται ότι θα «απελευθερωθούν» πολλοί οφειλέτες με χρέη άνω του 1 εκατ. ευρώ που σήμερα δεν μπορούσαν να τα ρυθμίσουν, ενώ θα μπορούν να υπαχθούν και όσοι δεν πλήρωσαν τις τελευταίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ. Η ρύθμιση των 100 δόσεων θα είναι ανοικτή ως το τέλος Μαΐου, με δυνατότητα παράτασης ως το τέλος Ιουνίου, με την υπογραφή σχετικής Απόφασης.

Το πακέτο των θετικών μέτρων για την άμεση ενίσχυση των κρατικών ταμείων συμπληρώνεται από τη δυνατότητα υποβολής συμπληρωματικών δηλώσεων για «κρυφά» εισοδήματα παλαιότερων ετών, χωρίς την επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων.

Στον αντίποδα όμως, το όπλο της κυβέρνησης θα είναι η πλήρης διασύνδεση του taxis με τις τράπεζες για την Online παρακολούθηση όλων των τραπεζικών συναλλαγών και φυσικά των καταθέσεων καθώς και των δανείων, των αμοιβαίων κεφαλαίων και των μετοχών.

Τέλος, να επισημανθεί ότι η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα επεκτείνει ως το τέλος Μαρτίου το σύστημα των ηλεκτρονικών κατασχετηρίων στις τραπεζικές καταθέσεις, ενώ παράλληλα, ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για την ενεργοποίηση του περιουσιολογίου με βασικό γνώρισμα την υποχρεωτική δήλωση και των μετρητών. Μάλιστα σύμφωνα με όσα σχεδιάζει η κυβέρνηση δεν αποκλείεται να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία όσα χρήματα είναι αδήλωτα θα κατάσχονται.

The post Τα άδεια ταμεία φέρνουν ραβασάκια με απειλές νέων κατασχέσεων σε 1.000.000 φορολογούμενους appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα