Τα 67 τυπώματα του Στήβεν Αντωνάκου στη Μονή Λαζαριστών

Για πρώτη φορά σειρά 67 τυπωμάτων του γνωστού Ελληνοαμερικανού εικαστικού Στήβεν Αντωνάκου, στην έκθεση «Στήβεν Αντωνάκου: Τυπώματα», παρουσιάζει το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να προσέλθει έως τις 27 Φεβρουαρίου 2016 στη Μονή Λαζαριστών.

Η συγκεκριμένη σειρά αποτελεί δωρεά του καλλιτέχνη προς το ΚΜΣΤ που έγινε το 2012. Ο ίδιος εξήγησε ότι στην πράξη του αυτή τον ώθησε η σχέση που έχουν τα έργα αυτά με τα έργα των καλλιτεχνών της ρωσικής πρωτοπορίας

από τη συλλογή Κωστάκη του μουσείου.

«Υπάρχουν μεγάλοι δρόμοι που μπορούν να εξερευνηθούν και να φέρουν καρπούς από τη μελέτη της σχέσης ανάμεσα στα έργα των Ρώσων κονστρουκτιβιστών και της συγκεκριμένης και αφηρημένης γεωμετρίας που χρησιμοποιώ με ποικίλα μέσα εγώ, στα δικά μου έργα» έγραψε σε μία από τις επεξηγηματικές επιστολές που έστειλε στο μουσείο.

«H καθαρή γεωμετρία του κονστρουκτιβισμού σε συνδυασμό με το μυστικισμό της σουπρεματιστικής σύνθεσης φόρμας και χρώματος ήταν τα στοιχεία που ώθησαν τον Αντωνάκο να στρέψει το βλέμμα του –κάπως αργά, όπως ο ίδιος εξομολογείται– προς τη ρωσική πρωτοπορία.

Βλέποντας σήμερα ξανά αυτή τη σχέση, διαπιστώνουμε πόσο δίκιο είχε ο Αντωνάκος όταν μας παρακίνησε να εξερευνήσουμε αυτή τη διάσταση της δουλειάς του», αναφέρει η διευθύντρια του ΚΜΣΤ, Μαρία Τσαντσάνογλου.

The post Τα 67 τυπώματα του Στήβεν Αντωνάκου στη Μονή Λαζαριστών appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα