«Έξυπνες τροφές» που βοηθούν τη μνήμη

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι καθώς γερνάμε το σώμα μας χάνει τις δεξιότητες του, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται και η μνήμη. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να βελτιώσετε τις πιθανότητες για τη διατήρηση ενός υγιούς εγκεφάλου, αν προσθέσετε «έξυπνες τροφές». Διαβάστε παρακάτω τι πρέπει να τρώτε για να έχετε ισχυρή μνήμη.

Δεν υπάρχει μαγική συνταγή για την ενίσχυση του IQ ή για να σας κάνει

πιο έξυπνους. Αλλά ορισμένες ουσίες, όπως η καφεΐνη, μπορεί να σας ενεργοποιήσουν και να σας βοηθήσουν να επικεντρωθείτε. Μπορείτε να πάρετε καφεΐνη από τον καφέ, τη σοκολάτα, τα ενεργειακά ποτά, αν και πρέπει να γνωρίζετε ότι τα αποτελέσματα είναι βραχυπρόθεσμα. Επίσης, να προσέχετε ώστε να μη το παρακάνετε γιατί υπερβολική ποσότητα καφεΐνης μπορεί να σας φέρει εκνευρισμό.

Φάτε πρωινό για να τροφοδοτήσετε με ενέργεια τον εγκέφαλό σας. Μήπως μπαίνετε συχνά στον πειρασμό να παραλείψετε το πρωινό; Μην το κάνετε, γιατί μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση πρωινού γεύματος μπορεί να βελτιώσει την βραχυπρόθεσμη μνήμη και συγκέντρωση. Επίσης, όσοι μαθητές τρώνε το πρωί τείνουν να αποδίδουν καλύτερα από εκείνους που δεν το κάνουν. Τα τρόφιμα στην κορυφή της λίστας που δίνουν καύσιμο στον εγκέφαλο, είναι τα δημητριακά ολικής αλέσεως πλούσια σε φυτικές ίνες, τα γαλακτοκομικά και τα φρούτα. Όταν όμως, μιλάμε για πρωινό εννοούμε υγιεινές επιλογές, γιατί η κατανάλωση τροφίμων υψηλής θερμιδικής αξίας, φαίνεται να εμποδίζουν τη συγκέντρωση.

Καταναλώνετε 2 φορές την εβδομάδα ψάρια. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται στα ψάρια είναι καθοριστικής σημασίας για την υγεία του εγκεφάλου. Η συγκεκριμένη διατροφή έχει συνδεθεί με χαμηλότερους κινδύνους άνοιας και εγκεφαλικών επεισοδίων.

Προσθέστε αβοκάντο και δημητριακά ολικής αλέσεως. Κάθε όργανο του σώματος εξαρτάται από την ροή του αίματος, ιδιαίτερα η καρδιά και ο εγκέφαλος. Μια διατροφή υψηλής περιεκτικότητας σε δημητριακά ολικής αλέσεως και φρούτα όπως το αβοκάντο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων και τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης. Αυτό συμβαίνει γιατί ενισχύεται η ροή του αίματος και μειώνεται ο κίνδυνος της συσσώρευσης πλάκας.

Καταναλώστε τα σούπερ θρεπτικά βατόμουρα. Έρευνες που έχουν γίνει σε ζώα, δείχνουν ότι τα βατόμουρα μπορεί να βοηθήσουν στην προστασία του εγκεφάλου από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες. Επίσης, μπορεί να μειώσουν τις επιπτώσεις που σχετίζονται με την ηλικία, όπως η νόσος του Alzheimer ή η άνοια.

Οφέλη μιας υγιεινής διατροφής.

Μπορεί να ακούγεται κοινότυπο, αλλά είναι αλήθεια ότι αν η διατροφή σας στερείται τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, μπορεί να μειώσει την ικανότητα συγκέντρωσης. Τρώγοντας πολύ ή πολύ λίγο μπορεί επίσης, να παρέμβει αρνητικά στην εστίαση σας. Ένα βαρύ γεύμα μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε κουρασμένοι, ενώ πολύ λίγες θερμίδες μπορεί να σας διασπάσουν την προσοχή, εξαιτίας του συναισθήματος της πείνας. Αν θέλετε να ενισχύσετε τη μνήμη σας, πρέπει να υιοθετήσετε μια ισορροπημένη διατροφή από μια ευρεία ποικιλία υγιεινών επιλογών.

Τι γίνεται με τα συμπληρώματα διατροφής;

Τα ράφια των καταστημάτων βρίθουν με συμπληρώματα που ισχυρίζονται ότι ενισχύουν τη μνήμη και τη λειτουργία του εγκεφάλου. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές αναφορές σχετικά με τα διατροφικά συμπληρώματα, όπως είναι οι βιταμίνες B, C, E, και την τόνωση του εγκεφάλου, οι επιστήμονες είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι, αλλά η περαιτέρω έρευνα εξακολουθεί να είναι απαραίτητη.

Keywords
Τυχαία Θέματα