Συντήρηση και αποκατάσταση γλυπτών στη πρωτεύουσα από την Alpha Bank

Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία για τον δήμο Αθηνών ανέλαβε η Alpha Bank, με στόχο την προσφορά στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή του τόπου, προχωρώντας στην αποκατάσταση και συντήρηση γλυπτών του κέντρου της Αθήνας.

Σε άμεση συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων

και συνεπής σε δράσεις κοινωνικής και πολιτιστικής προσφοράς, η Alpha Bank στο πλαίσιο του προγράμματος «Οι φθορές που πληγώνουν» προχώρησε στην αποκατάσταση έργων αλλά και την ευαισθητοποίηση του κοινού της Αθήνας.

Σκοπός του προγράμματος, το πρώτο στάδιο του οποίου ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβρη του 2013, η σωστή συντήρηση των έργων και των βάσεών τους, σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές και η προστασία από πιθανές μελλοντικές επεμβάσεις , με επικεφαλή τον κ. Αθανάσιο Τζαμαλή, συντηρητής γλυπτών με εμπειρία στην αποκατάσταση του μαρμάρου και του ορειχάλκου.

Συγκεκριμένα, αποκαταστάθηκαν δύο ενότητες γλυπτών, οι οποίες βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος και στον περίβολο του Ιστορικού Μουσείου ενώ το πρόγραμμα θα συνεχισθεί και το 2014.

Η ευαισθητοποίηση του κοινού βασίστηκε στην διανομή έντυπου υλικού που επιμελήθηκε ο γραφίστας κ. Δημήτρης Αρβανίτης, με ιδιαίτερη ευαισθησία στην προβολή δράσεων που σχετίζονται με κοινωνικά θέματα.

Alpha Bank, δήμος Αθηναίων, αποκατάσταση, συντήρηση, γλυπτά, Αθανάσιος Τζαμαλής, Δημήτρης Αρβανίτης, κοινωνική προσφορά, πολιτιστική προσφορά.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα