Οι… εγκληματικές οργανώσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ

Πολύ εύκολα χρησιμοποιείται ο όρος «εγκληματικές οργανώσεις» επ’ εσχάτοις, για να περιγράψει κόμματα. Το πρωτοείπε η Χρυσή Αυγή. Το συνέχισε ο ανεκδιήγητος Τζιτζικώστας. Πήρε τη σκυτάλη ο πρόεδρας Πάνος Καμμένος.

Γράφει ο Άγγελος Μόσχοβας

Τι λένε;

Ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση επειδή είχε στις τάξεις του Τσοχατζόπουλο,

Τσουκάτο, Μαντέλη κλπ. Εγώ θα πρότεινα να επεκταθεί η κατηγορία και να τεθεί εκτός νόμου γιατί ο παππούς του Πάγκαλου χρημάτισε δικτάτορας. Κάποιοι πασόκοι, αντιτείνουν ότι η ΝΔ είναι επίσης εγκληματική οργάνωση γιατί στήριξε Παπαγεωργόπουλο, Ψωμιάδη κλπ τεθλιμμένους συγγενείς. Μόνο;

Ξεχνούν το έγκλημα του ιδρυτή της Κωνσταντίνου Καραμανλή που έκανε τη συμφωνία της Ζυρίχης; Να εκτελεστούν δημοσίως για παραδειγματισμό τα μέλη της ΝΔ. Αύριο κάποιοι πιθανόν να επιχειρηματολογήσουν ότι εγκληματική οργάνωση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ο γιός του Βούτση κατηγορείται για ληστείες ή γιατί κάποια μέλη του ασκούν την κόκκινη τρομοκρατία σε διαδηλώσεις πετώντας μολότωφ. Ημίμετρα.

Λησμονούν - οι επιλήσμονες - ότι ο γιός του Τσίπρα φέρει το όνομα του διεθνούς τρομοκράτη και αναρχοσυμμορίτη Τσε Γκεβάρα; Πως το επιτρέπουν. Στην πυρά! Φυσικά δεν χρειάζεται φαντασία στο γιατί το ΚΚΕ θα πρέπει να εξοστρακισθεί σε νησιά του Αιγαίου. Ο αιμοσταγής καπετάν-Γιώτης, ο άθλιος Βελουχιώτης, ο άθεος Μπελογιάννης δεν ήταν άραγε στελέχη του; Καταφανέστατα εγκληματική οργάνωση που πρέπει να εκριζωθεί πάραυτα.

Ας σοβαρευτούμε. Αν η οικογενειακή ευθύνη έχει καταργηθεί από τους χρόνους του Διαφωτισμού, τι να πούμε για την συλλογική ευθύνη; Η βλακεία δεν αποτελεί πλέον άλλοθι για κανέναν. Όσοι τα διακινούν αυτά, παίζουν με τη φωτιά.

Η ακραία, λαϊκίστικη γενίκευση, είναι μορφή φασισμού. Ας το καταλάβουν, επιτέλους, όσοι το παίζουν - δήθεν αθώα - αυτό το παιχνιδάκι. Και ας θυμηθούν ότι όποιος παίζει με τη φωτιά, καίει πρώτα τα δάχτυλα του.

Keywords
Τυχαία Θέματα